Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Христо Иванов
Христо Иванов

Това, че от "Има такъв народ" се опитват да прехвърлят вината върху нас за нови предсрочни избори, ме кара да питам дали искат да понесат отговорност за управление на промяна, или да получат възможност зад една фасада, от която ние да сме част, да си прави каквото иска с ДПС.

Това попита лидерът на "Да, България" Христо Иванов в ефира на Нова телевизия. Няколко пъти по различни начини той намекна, че подозира партията на Слави Трифонов в разбирателство с ДПС - "ако някой се надява да ни използва за спокинов лист, защото има друга формула, да излезе и да го каже", каза още Иванов.

По повод вчерашните успоредни обвинения на членове на ИТН и на ДПС срещу служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, Иванов също коментира: "Имаше много точки, по които тази атака съвпадна. Ако атакуваш двама министри от служебното правителство, които прекъснаха достъпа на ДПС до големи финансови ресурси, и когато ти ги атакуваш успоредно с ДПС, трябва да ти светне червена лампичка".

Ние не обвиняваме и не боравим със съмнения, а си изясняваме позициите на ИТН. Ако някой си мисли, че понеже ние участваме в някакви разговорим ще си мълчим и ще бъдем притиснати към стената, няма да стане, категоричен беше Иванов. Той смята, че има още стъпки, които да се минат, преди да се изясни позицията на "Има такъв народ" и не е прекъсвал преговорите

Ако изолираме ДПС и ГЕРБ от възможността да влияят на управлението, сме готови да дадем подкрепа, категоричен беше лидерът на "Да, България". Другите им условия са ясен ангажимент за реформи под формата на споразумение, ангажимент за трайно мнозинство в парламента, а хората в управлението не са без значение, хората, които ще изпълняват ангажименти, трябва да са с доказана биография, че могат да казват не на тази система.

Иванов не изключи и вариант за коалиция между ИТН, ГЕРБ и ДПС. "Защо аз трябва да го изключвам? Аз искам ИТН да го изключат", каза той.

 Това ние да не излъчваме хора от нашата партия е едно, друго е да не ни интересува кои са хората, уточни Иванов. И допълни: "В управление, базирано на такъв начин на комуникация, аз при никакви обстоятелства не бих излъчил свои хора, защото означава да ги пратя на минно поле. Това, което виждаме, е по-лошо от минното поле, където аз съм бил - като водене на политически разговор и начин на комуникация. Като говорим за компромиси, не говоря за добри обноски, уважение и въздържане от нападки, говоря за професионализъм, защото в момента, в който станеш кандидат депутат, повече не можеш да се правиш на случаен гражданин и свободен артист и трябва да си професионалист. Трябва да си отговорим на въпроса ще има лидерски ангажимент с определена програма, а не някакви експерти, които дори не са в парламента да си обменят мисли". Преговорите не били структурирани, просто си обменяли мисли.