Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Христо Иванов СНИМКА: НИКОЛАЙ ЛИТОВ
Христо Иванов СНИМКА: НИКОЛАЙ ЛИТОВ

"Демократична България" зове ИТН за ангажиращи разговори 

Очакваме имената да бъдат на сериозни хора, които не повдигат въпроси. Не казваме дайте имена и не сме поставяли условия. Това заяви в кулоарите на парламента съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов относно имената на министрите във все още неясния кабинет на "Има такъв народ".

"Очертахме към какъв проект ще се ориентираме. Няма да подкрепим на всяка цена", добави още Иванов и уточни, че търсят модел на правителството, което да се противопостави на стария модел на управление. От ДБ не настояват да има от служебните министри в общия кабинет въпреки че от трибуната на парламента Иванов даде за добър пример служебните министри Николай Денков, Кирил Петков и Асен Василев.

Ангажиращи разговори, от които следва политически ангажимент поиска съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов от "Има такъв народ", с които се водят работни групи от 2 дни по различни теми в търсене на пресечни точки по политики и подкрепа на следващия кабинет.

"Да има яснота в парламента това управление на каква конфигурация се опира, за да не може ДПС да сърфира в мнозинства, както обичайно това става", каза още съпредседателят на ДБ. Той обясни, че разговорите с ИТН изискват време и не са поставяни крайни срокове за приключване на консултациите.