Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В безлюдно село с път без асфалт Владимир Живков посещавал тъщата Къщата се намира в края на селото. СНИМКИ: АВТОРЪТ

Бивш служител на УБО: Лошото му поведение беше преекспонирано

Две големи кучета и две камери пазят къщата

Горещ юлски ден. Екипът ни влиза в дупнишкото село Кременик, където се твърдеше, че през последните години е живял Владимир Живков. Местността е близо до язовир “Дяково”, където в събота много хора са се отдали на риболов. Селото обаче е почти безлюдно.

Преминаваме през централната улица, която има само няколко преки. В повечето къщи не живее никой, а жителите са около 50 души. В един момент пътят преминава в чакъл. Асфалтът свършва.

Трасето прилича повече на широка горска пътека, около която са накацали къщи. Чак 200 метра преди дома на тъщата на Владимир Живков срещаме хора. Единствените в селото. Пред "168 часа" те обясниха, че

той никога не е живял там

Вовата идвал на гости на тъща си предимно по празници. Поздравявал съседите, но разговори с него не са водени.

Къщата на Зорка, майката на Валя, се намира почти в края на селото. Не се вижда особено добре заради дърветата и зеленината в двора. Заградена е с бетонна ограда с мрежа, пред която са засадени цветя.

Над тях има табелка за Айдушката пътека в Рила, по която може да се поеме точно от къщата. От лявата страна на входната врата се

извисява българското знаме

Зад мрежата пазят две големи кучета. Близо до колибите им на малък стълб са сложени две камери, през които може да се наблюдават двете страни на пътя. Оказа се, че в къщата няма никого.

Стопаните й са заминали за София,

за да присъстват на погребението на Владимир Живков.

Пред "168 часа" кметицата на Кременик Здравка Тонева обясни, че Владимир Живков никога не е живял в селото и тази информация е преекспонирана. “Тук никой не го познава и не може да разкаже нищо за него”, обясни тя.

Съседите допълват, че той бил добър човек и никога не ги подминавал.

Това потвърждава и бившият служител на УБО Нено Кънев.

“Владимир Живков беше изключително добър и възпитан човек - посочи той пред "168 часа". - Проблемът е, че беше в сянката на баща си и сестра си. Затова колкото беше кротък, толкова

избиваше натрупаните комплекси,

когато изпиеше две ракии.

Преекспонирано е лошото му поведение. Владимир Живков за мен беше много добър човек. Спомням си, че веднъж беше ходил на лов и ме срещна. Попита ме дали ям дивеч. Аз не обичам, ама му отговорих: “Ям, другарю Живков”. И той ми даде два фазана и 3 диви гъски.