Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка Авторът
Снимка Авторът

Тежък пътен инцидент потресе Русе. Трагедията се разиграла малко преди 7 часа във вторник, когато на русенския бул. „България“ румънски ТИР блъсна и уби на място в жестока катастрофа своя сънародничка и детето й.

Произшествието е станало в района на пътен възел „Охлюва“, в платното посока София. Сигналът е постъпил чрез тел. 112 в 06:56 часа. Полицейската информация за инцидента гласи, че на 27 юли около 06:56 часа, в Русе на бул. „България“, северно еднопосочно платно с три ленти за движение - в посока от ГКПП-Дунав мост към град Велико Търново, на около 300 метра преди пътен възел „Охлюва“, при ясно време и суха пътна настилка за движение, лек автомобил „Шкода Скала“ с румънска регистрация, управляван от жена на 43 г., движещ се в средна лента за движение е предприел неправилна маневра завиване в обратна посока, при наличие на пътен знак В-23 „Забранено завиването в обратна посока“.

При това си действие, колата била блъсната от състав от МПС с румънски регистрации, влекач “DAF“ с прикачено полуремарке “Krone“, управляван от мъж на 31 г., движещ се попътно в крайна лява лента за движение. От удара едната страна на колата бе жестоко огъната. В резултат на тежката катастрофа на място са загинали шофьорката на лекото возило и пътник на 15 г., возещ се на предната дясна седалка. Причините за катастрофата са в процес на изясняване. На местопроизшествието е бил извършен оглед от дежурна оперативна група на ОДМВР - Русе и съдебен лекар. По случая е образувано досъдебно производство.

Водачът на товарното возило е бил изпробван за алкохол и наркотични вещества, като пробите му са били отрицателни. На шофьорката предстои да бъде взета проба от съдебен лекар. Веднага към мястото на инцидента са изпратени екипи на полицията и пожарната, както и екип на Спешна помощ, който е констатирал смъртта на двама души, пътували в леката кола. На местопроизшествието тече оглед, предстои изясняване на причините и обстоятелствата, довели до сблъсъка.

Заради инцидента движението по булеварда бе затруднено за дълго. Водачите на румънски камиони често шофират със скорост, доста над позволената в района на Русе. Шофьорите на леки коли пък си позволяват непозволени от правилника маневри, една от които за нещастие е завършила трагично, коментират запознати със случая.