Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Новият кабинет да отговори на високите очаквания на българите Пред крепостта "Царевец" във Велико Търново президентът участва тази вечер в тържествената церемония по връчване на дипломите на курсантите от Националния военен университет "Васил Левски". Кадър и видео БНТ

Очаквам партиите на промяната да следват ясно посоката, която им зададоха българските граждани по площадите в продължение на една година. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти във Велико Търново.

Пред крепостта "Царевец" във Велико Търново президентът участва тази вечер в тържествената церемония по връчване на дипломите на курсантите от випуск 143-ти "Георги Стойков Раковски" на Националния военен университет "Васил Левски".

По думите му тези партии трябва да дадат ясна гаранция, че няма да се отклонят от тази посока и ще построят такова правителство, обединено от такива приоритети и цели, че те да бъдат в интерес на българските граждани.

Денят ще бъде ясен, когато партиите гарантират, че са получили резултати, категоричен беше Радев.

Той коментира и предложението за освобождаването на главния прокурор Иван Гешев.

"Мисля, че мотивите на служебните министри бяха в защита на върховенството на правото, докато решението на ВСС беше в защита на статуквото, което е отхвълено отдавна от българските граждани", категоричен беше държавният глава.

По думите му това показва, че дълбоката реформа в съдебната система е неизбежна и трябва да гарантира отчетност и отговорност на главния прокурор и истинска независимост в съдебната система.