Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СЦЕНАРИСТИТЕ СЪНУВАТ ДОСТОЕВСКИ, НО СЕ СЪБУЖДАТ КАТО ИДИОТИ

Ако по време на Кръглата маса в началото на 1990 година не бе допусната тогавашната БКП, днешна БСП, на днешните преговори нямаше да има пет партии, чиято единствена цел е да отстранят ГЕРБ от властта. Не бих се учудил, ако утре поискат лустрация на ГЕРБ, след като те самите не бяха лустрирани през деветдесетте години. Днес Тошко Йорданов каза на седянката, че единствената им задача е да отстранят ГЕРБ. Не да се направи нещо в държавата, не да се строи... Не... Тях ги обединява рушенето. Нищо "анти" не е съзидателно - то заради това е и "анти"... Дори когато пиеш "анти"биотик знаеш, че той руши органи заедно с болестта. Бойко Рашков от трибуната на Народното събрание произнася присъди... Няма да го сравнявам с Народен съд. Но има нещо общо между всички на днешната седянка.

Всички те се появиха, за да бъдат забелязани. Изпълзяха от своите бърлоги - всеки от тях се бе окопал в обществото - като сценарист, като омбудсман, като доносник, като защитник на човешките прави... Всеки от тях е нереализиран в своята област. Нима си мислите, че в сънищата на един сценарист не се крие поне един идиот на Достоевски, но като се събуди вижда, че идиота е той, а Достоевски отдавна го няма. Нима си мислите, че собственик на десетки имоти (близо двадесет без тоалетните) не си е задавал въпроса: "Ако бях на мястото на Бойко Борисов колко ли имота още щях да имам" и се опитва да си отмъсти на Борисов заради това, че гледа внуците си в бащината къща.

Коста Павлов имаше едно стихотворение за хермелина, който се пазил от локвите дотогава, докато една кална пръска капнала върху козината му. Оттогава не можел да си прости калната капка и където видел локва скачал и се въргалял в нея. Представете си какво зрелище чакат очите ни. Няколко десетки, изпълзели от сънища за Достоевски и Тартюфовци какво правят в локвата на властта. Защото не могат да простят на Бойко Борисов, че няма капки кал по себе си... Въпреки опитите им...

*От фейсбук!!