Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ние сме лидери на Балканите, ЕС може да ни се обадят Зоран Заев СНИМКА: Ройтерс

Ние сме лидери в реформаторските процеси на Балканите, заяви премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев в интервю за Дойче веле. Според него главната битка е как да се задържат младите хора да не си тръгват от страната, предаде БТА.

Травмите от 16 и половина години чакане на зелена светлина от ЕС са прекалено големи, каза премиерът и добави, че сега ЕС трябва да реши иска ли да се разширява по-нататък.

"Когато ЕС решат да ни дадат възможност за тази заслужена следваща стъпка, да ни се обадят, защото след 16,5 години чакане това е прекалено голяма травма. Имахме 12 положителни препоръки от ЕК, имаме сто процента успех на реформаторския процес според последния доклад за Западните Балкани и най-висок резултат с 63 процента постигнати искания за реализацията на Програмата за икономически реформи. Ние сме лидери на Балканите. Затова, когато вземат решение, ние сме готови, а междувременно ще продължим европеизацията на Република Северна Македония", каза Заев в интервю за емисията "Конфликтна зона" на Дойче веле