Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Няма проблем жена да е следващия премиер, но да е млада Мика Зайкова СНИМКА: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

Няма никакъв проблем жена да е следващия министър-председател на България. Жените са по-диалогични, по-креативни. Този коментар направи депутатката от "Има такъв народ" Мика Зайкова пред Нова тв. Тя отново ще е доайен и ще даде старт на 46-ото народно събрание, което се събира за първи път след малко повече от час.

Ако жената е на първо място, това би било предимство, стига да има този капацитет. Но тази жена не трябва да бъде стара, колкото и много да знае, категорична бе Зайкова. И заяви, че самата тя не би се нагърбила с тази задача, защото трябвало млад човек със сили и знания.

Новото правителство ще трябва да изпълнява определени приоритети - това, за което народът е гласувал, убедена е Зайкова.

Тя обясни, че ако в предишното Народно събрание е била повече добра орисница, сега очаква от депутатите повече отговорна работа. Да работи за хората и за изпълни клетвата си, която казва, че във всичките си действия ще се ръководи от това, което е необходимо за народа, сподели Зайкова очакванията си от новите си колеги.