Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Полицаят бил зад волана на червената кола.

СНИМКИ: НОВА ТВ
Полицаят бил зад волана на червената кола. СНИМКИ: НОВА ТВ

Антимафиотът не видял момиченцето, което пресичало на пешеходната пътека

Докато тв екип излъчва на живо, на същата зебра мотор се удари в учебна кола

Полицай блъсна и уби на пешеходна пътека със служебен автомобил 8-годишно момиченце в центъра на пазарджишкото с. Братаница. Той решил да заобиколи спрели коли. Сигнал за тежкия пътен инцидент е бил подаден в 11,40 ч в понеделник, съобщи МВР. Няколко часа по-късно по време на жива връзка на Нова телевизия мотор и учебна кола се удариха на същата пешеходна пътека. Автомобилът спрял, за да пропусне деца. Моторът се забил в него. Този инцидент се размина с огънати ламарини. 

На същата пешеходна пътека няколко часа по-късно мотор се заби в учебна кола.
На същата пешеходна пътека няколко часа по-късно мотор се заби в учебна кола.
 

При тежката катастрофа отпреди обяд полицаят пътувал към Пазарджик със служебна “Шкода Октавия”. Според очевидци непосредствено преди инцидента той е изпреварил няколко спрели преди пешеходната пътека коли, не видял пресичащото по нея дете и го блъснал. След удара момиченцето е изхвърчало на 15-20 метра. Било е живо, когато линейката пристигнала. Лекарите откарали детето в областната болница в Пазарджик, където е починало.

Местни жители твърдят, че полицейският автомобил, който е бил без опознавателни знаци, се движел с висока скорост за населеното място. След като е блъснала детето, колата е помела пътен знак и се е качила на тротоара, преди водачът да успее да спре.

Полицаят е служител на БОП в пазарджишката полицейска дирекция, съобщи окръжният прокурор Албена Кузманова. Той е задържан за 24 часа и ще бъде обвинен за убийство по непредпазливост. Дали срокът на ареста ще бъде удължен, ще реши наблюдаващият прокурор, уточни Кузманова. Разследването е поверено на следовател.

В следобедните часове вчера той е придружил антимафиота до областната болница в Пазарджик. Там му е взета кръв, която ще покаже дали е употребил алкохол или наркотици.

Предстоят разпити на свидетели и автотехнически експертизи, които да изяснят точните причини за инцидента, обясни Кузманова. Главната улица на Братаница е част от републиканската пътна мрежа и трасето от Пазарджик до Велинград. На нея всяка година стават тежки пътни произшествия със загинали.