Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Как за 10 месеца шампионът по културизъм Тихомир се превърна в русокосата Мелиса

Трансджендърът се подлага на тригодишна хормонална терапия, за да прилича на жена

На пръв поглед балканският шампион по културизъм Тихомир Рангелов и русата жена, носеща името Мелиса, нямат нищо общо. Това далеч не е така - Тихомир и Мелиса са един и същи човек.

Роден в София и загубил майка си на 7-годишна възраст, Тихомир е отгледан от детегледачки. Но не всички са мили с него - една от тях го малтретира и унижава, което допълнително влияе зле на невръстното дете. На 15 години се записва на спорт по желание на дядо си. Тази стъпка го прави републикански шампион по културизъм, а по-късно печели и други титли на международно и световно ниво. 

Не това е мечтата на Тихомир обаче. Той

винаги се е чувствал

и сънувал като жена

Още от дете играе с кукли и облича рокли. Спортът го завладява и мускулестото тяло не му позволява да разкрие женствената си същност. След 35 години живот в “грешното тяло” шампионът прави стъпката към промяна. Тихомир вече се казва Мелиса и съвсем скоро очаква да получи новата си лична карта. От 10 месеца Мелиса се подлага на хормонална терапия за смяна на пола. За щастие, това е единственото, което се изисква за смяната на личната карта.

“По закон не е нужна хирургична намеса, която е вредна, а само хормонална терапия, за да смениш пола си”, казва трансжената.

Името Мелиса получава от приятелка астроложка, според която то ще ѝ приляга най-много. Самата Мелиса го харесва още преди да говори с приятелката си, защото може да бъде лесно произнасяно както от българи, така и от чужденци.

Мелиса е още в началото на промяната, като

ѝ предстоят още две

години на

трансформация

Засега е отслабнала с 30 кг и са ѝ пораснали гърди. Заявява, че се чувства много по-щастлива отпреди, въпреки че още не прилича изцяло на жена. В минало време тя говори за себе си в женски род. Хората, които смятат, че тежкото ѝ детство е причината да смени пола си, тя опровергава с прераждането на душите. 

“Душите се прераждат и понякога попадат в грешното тяло.” Мелиса вярва, че точно това се е случило и с нея. “Бях женски дух в мъжко тяло”, заявява трансджендърът. Имала усещането, че е в капан, защото тялото е било изкуствената ѝ обвивка.

Сега, след като първата крачка към женска фигура е направена, Мелиса се чувства много по-свободна. Осъзнава, че трансформацията ще се случи трудно, защото от мускулесто тяло трябва да извае женски форми, но това не я спира. Не се отказва да бъде себе си въпреки дискриминацията, която среща всекидневно. 

Според Мелиса младото поколение е научено да мрази и да обижда заради онлайн игрите и приложенията. Това наранява трансджендъри като нея, които не нагрубяват другите. “В моето сърце крия само любов, не тая гняв и омраза”, заявява тя. Според нея обществото на трансджендърите е непрекъснато дискриминирано от закона, работата и обществото. Затова Мелиса не се срамува да показва в социалните мрежи всекидневната промяна във вида си, за да окуражи други хора като нея. Тя е готова да помогне на всеки, който има нужда от съвет или помощ, защото е запозната с хормоналната терапия за смяна на пола. “Ние, трансджендърите, поемаме по много опасен и хлъзгав път. Срещаме опасности и трудности всеки ден.

От една година знам

какво е да ме хулят

по улиците”

Мелиса е благодарна на приятелите и семейството си, че я подкрепят. Колегите ѝ от работата също ѝ дават кураж. Тя работи в семейния бизнес на баща си и изготвя персонални хранителни програми.

В момента е на хранителен режим и почти не спортува. Единствените тренировки, които прави, са за жени. Правилното хранене е причината да не напълнява вследствие на хормоните, които приема. Спортистката е против изкуствените мигли и коси, затова не посещава козметични салони. Сама прави маникюра и прическата си и няма намерение да се подлага на хирургически намеси за визията си.