Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Трансджендърът се подлага на тригодишна хормонална терапия, за да прилича на жена

На пръв поглед балканският шампион по културизъм Тихомир Рангелов и русата жена, носеща името Мелиса, нямат нищо общо. Това далеч не е така - Тихомир и Мелиса са един и същи човек.

Роден в София и загубил майка си на 7-годишна възраст, Тихомир е отгледан от детегледачки. Но не всички са мили с него - една от тях го малтретира и унижава, което допълнително влияе зле на невръстното дете. На 15 години се записва на спорт по желание на дядо си. Тази стъпка го прави републикански шампион по културизъм, а по-късно печели и други титли на международно и световно ниво. 

Трансджендърът се подлага на тригодишна хормонална терапия, за да прилича на жена. Лицето на Мелиса също се променя след терапията.
Трансджендърът се подлага на тригодишна хормонална терапия, за да прилича на жена. Лицето на Мелиса също се променя след терапията.

Не това е мечтата на Тихомир обаче. Той

винаги се е чувствал

и сънувал като жена

Още от дете играе с кукли и облича рокли. Спортът го завладява и мускулестото тяло не му позволява да разкрие женствената си същност. След 35 години живот в “грешното тяло” шампионът прави стъпката към промяна. Тихомир вече се казва Мелиса и съвсем скоро очаква да получи новата си лична карта. От 10 месеца Мелиса се подлага на хормонална терапия за смяна на пола. За щастие, това е единственото, което се изисква за смяната на личната карта.

“По закон не е нужна хирургична намеса, която е вредна, а само хормонална терапия, за да смениш пола си”, казва трансжената.

Името Мелиса получава от приятелка астроложка, според която то ще ѝ приляга най-много. Самата Мелиса го харесва още преди да говори с приятелката си, защото може да бъде лесно произнасяно както от българи, така и от чужденци.

Мелиса е още в началото на промяната, като

ѝ предстоят още две

години на

трансформация

Засега е отслабнала с 30 кг и са ѝ пораснали гърди. Заявява, че се чувства много по-щастлива отпреди, въпреки че още не прилича изцяло на жена. В минало време тя говори за себе си в женски род. Хората, които смятат, че тежкото ѝ детство е причината да смени пола си, тя опровергава с прераждането на душите. 

Тихомир Рангелов е балкански шампион по културизъм.
Тихомир Рангелов е балкански шампион по културизъм.

“Душите се прераждат и понякога попадат в грешното тяло.” Мелиса вярва, че точно това се е случило и с нея. “Бях женски дух в мъжко тяло”, заявява трансджендърът. Имала усещането, че е в капан, защото тялото е било изкуствената ѝ обвивка.

Сега, след като първата крачка към женска фигура е направена, Мелиса се чувства много по-свободна. Осъзнава, че трансформацията ще се случи трудно, защото от мускулесто тяло трябва да извае женски форми, но това не я спира. Не се отказва да бъде себе си въпреки дискриминацията, която среща всекидневно. 

Мелиса често публикува снимки във фейсбука си, за да насърчи хората като нея.
Мелиса често публикува снимки във фейсбука си, за да насърчи хората като нея.

Според Мелиса младото поколение е научено да мрази и да обижда заради онлайн игрите и приложенията. Това наранява трансджендъри като нея, които не нагрубяват другите. “В моето сърце крия само любов, не тая гняв и омраза”, заявява тя. Според нея обществото на трансджендърите е непрекъснато дискриминирано от закона, работата и обществото. Затова Мелиса не се срамува да показва в социалните мрежи всекидневната промяна във вида си, за да окуражи други хора като нея. Тя е готова да помогне на всеки, който има нужда от съвет или помощ, защото е запозната с хормоналната терапия за смяна на пола. “Ние, трансджендърите, поемаме по много опасен и хлъзгав път. Срещаме опасности и трудности всеки ден.

От една година знам

какво е да ме хулят

по улиците”

Мелиса е благодарна на приятелите и семейството си, че я подкрепят. Колегите ѝ от работата също ѝ дават кураж. Тя работи в семейния бизнес на баща си и изготвя персонални хранителни програми.

В момента е на хранителен режим и почти не спортува. Единствените тренировки, които прави, са за жени. Правилното хранене е причината да не напълнява вследствие на хормоните, които приема. Спортистката е против изкуствените мигли и коси, затова не посещава козметични салони. Сама прави маникюра и прическата си и няма намерение да се подлага на хирургически намеси за визията си.

Русокоса и женствена - така изглежда Мелиса след 10-месечна хормонална терапия.

СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ
Русокоса и женствена - така изглежда Мелиса след 10-месечна хормонална терапия. СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ