Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иван Петров пред заведението за бързо хранене в “Младост 4”, където брат му Ангел е пребит и ръган с нож точно преди един месец.

КАДЪР: НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ
Иван Петров пред заведението за бързо хранене в “Младост 4”, където брат му Ангел е пребит и ръган с нож точно преди един месец. КАДЪР: НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ

Иван Петров разказа във фейсбук как 15 маскирани удряли и ръгали с нож брат му на 3 февруари заради шапката на приятеля му

Столичната полиция не е спирала да работи по нападението над Ангел Петров, чийто брат разказа за побоя над него във вторник, а подробности не са съобщавани, за да не се попречи на разследването. 31-годишният мъж и негов приятел са нападнати на 3 февруари на пазара в кв. “Младост 4”. 15 души са нападнали Ангел и приятеля му, вероятно заради шапка на футболен клуб, с която е било второто момче. То успява да избяга, но не и Ангел. Хулиганите го пребиват зверски и го намушкват с нож.

По случая работят криминалисти от Седмо РПУ и от столичната дирекция. Те събират доказателства срещу извършителите, научи “24 часа”. Разпитвани са свидетели, имало и записи от камери, които обаче са с лошо качество и на кадрите не се виждали лицата на нападателите.

Във фаталната вечер Ангел Петров и приятелят му чакали за дюнери на пазара. Тогава групата на хулиганите започнала да ги замеря. Двамата побегнали, но Петров бил застигнат, съборен на земята и смлян от бой. Един от биячите го намушкал с нож в крака.

Още на следващия ден била подадена жалба в полицията. От МВР обясниха, че са иззели записи от камерите, разпитали са жертвата и избягалия му приятел. Те разказали за група с тъмни якета, шапки и маски. Един от двамата нападнати имал регистрации за дрога, научи още “24 часа”. От МВР проверяват и тази версия, освен за саморазправа между фенове на футболни агитки. Няколко дни по-рано пък бил набит привърженик на друг отбор. Братът на Ангел - журналистът Иван Петров, разказа за случая във фейсбук с пост от понеделник. Той настоява престъплението да бъде разкрито. “Вече месец мълча, защото все се надявам, че под всичката шлака още има надежда милата ни татковина да се грижи за нас така, както ние се опитваме да го правим за нея.

Надеждата взе да угасва, затова искам да ви разкажа една малка история. За опит за убийство. На моя по-малък брат Ангел. Опит, за който все повече се опасявам, че ще си остане като регистрирана случка в полицията”, разказа Иван.

От думите му става ясно, че става въпрос за агресия, ескалирала на база омраза между ултраси на ЦСКА и “Левски”. Момчето, с което брат му отишъл да хапне дюнер, било с шапка на единия футболен клуб. Биячите - ударници на другия.

“Няколко доктори казаха на брат ми, че е истинско чудо, че е жив. Единият разрез е на няколко милиметра от артерията на бедрото. Друг му отрязва седалищния нерв. Беше опериран, нервът е зашит. Докторите казват, че е възможно никога повече да не може да ходи нормално. В момента живее в свят от болка. Патериците се превръщат бавно в най-добрия му приятел. До момента арестувани няма, поне не ни е известно. Май се знаело кои са. И от полицията, и от хората в квартала, пък и от други. И то поименно”, пише Иван Петров в поста си.

Според него групичката продължавала да обикаля из София, да преследва и малки деца, които носят знаците на любимия си отбор.

“Всеки ден до брат ми достига информация, че са видели този или онзи от предполагаемите извършители да си ходят из квартала. Че тук или там отново има спиращи коли, изскачащи хора с маски, гонещи “врага”. Това се случва през ден”, разказва още Иван.

През август 2019 г. посред бял ден на паркинга на стадион “Георги Аспарухов” двама маскирани пребиха брутално с метални тръби служителя на търговския отдел на “Левски” Цветан Вълчев. Този случай също не е разкрит, въпреки че във футболните среди отдавна се знаят извършителите. (24часа)