Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Дойдат ли БСП и ДПС на власт, фондовете и програмите заминават

Борисов посети няколко манастира у нас. Един от тях бе Пещерският. От там той направи изказване относно предстоящите избори.

"Дойдат ли БСП и ДПС на власт, фондовете и програмите заминават. Искаме хората да видят какво се строи, защото съм убеден, че 90 % от българите не знаят за тези манастири и джамии“, посочи той.

„През годините сме доказали, че подкрепяме всички вероизповедания у нас. Вследствие на това много храмове бяха обновени, точно както Пещерския манастир "Св.Никола Летни". Има изградена и еко пътека от с. Пещера до манастира, която е дълга 2 км. Тя е направена със средствата по проект за трансгранично сътрудничество със Сърбия. Нашите политически опоненти не могат да се похвалят с такива неща, защото при тях европрограмите спира. Искаме хората да видят какво се строи, защото съм убеден, че 90 % от българите не знаят за тези манастири и джамии. Понеже правим много църкви и манастири, дори и джамии, главният мюфтия също отида да се ваксинира.“, посочи той.

Премиерът посети и Жаблянския манастир 'Свети Йоан Предтеча". За него са отпуснати 200 000 лв. за ремонт. "Светата обител е в Конявската планина, близо до гр. Земен, и до нея се стига много трудно с автомобил. Затова и в момента участъкът до манастира се чакълира", коментира премиерът.

Обиколката на Борисов продължи в манастир "Св. Пантелеймон" в село Смиров дол. За него държавата отпусна 50 000 лв, за да бъде изградена камбанария.

"В района има много църкви и храмове, на всичките сме помогнали", каза още Борисов. 

"В навечерието на изборите много политици мислят само за властта, но не и за важните за страната теми. Без значение от изхода на вота, всички трябва да имаме една обща цел - да възстановим българската икономика. Около този приоритет трябва да търсим широко съгласие. В своята зимна икономическа прогноза ЕК дава почти 3% ръст на БВП на България. Ако изпълним тези очаквания, икономиката ще тръгне устойчиво нагоре и ще можем да се върнем към нивата, които имахме преди пандемията. Затова и толкова разчитаме на ваксините - те могат да ни върнат към нормалния начин живот и работа. Всички европейски лидери очакваме от фирмите производителки да спазват подписаните договори и да ни доставят нужните количества в срок. Създали сме организация и веднага след пристигането тази вечер на 57 000 дози от ваксините на "Астра Зенека", ще ги изпратим по цялата страна. Вярвам, че българите ще останат отговорни след разхлабването на мерките в понеделник и ще спазват правилата", написа премиерът във фейсбук.