Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКИ: Авторката
СНИМКИ: Авторката

Действията са осъществени под наблюдението на Окръжна прокуратура Монтана

Екипи от служители на РУ - Лом и ЗЖУ- Монтана проведоха специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност, незаконната миграция и контрол по спазване на разпоредбите на ЗДвП и Кодекса по застраховане на територията на три населени места на община Брусарци - селата Крива бара, Киселево и Василовци.

В хода на полицейската акция са извършени проверки на 23 обекта, 59 МПС и 64 лица. Разкрити са 5 престъпления и са образувани 4 преписки. Установени и иззети са вещи, предмет на кражби по 2 досъдебни производства – моторен трион „Щил-18” и 2 чувала с различна по вид домакинска посуда. Установени са 3 адреса, на които се съхранява незаконна дървесина и един, от който са иззети 84 литра алкохол без необходимите документи. В полицейския арест за 24 часа са задържани двама рецидивисти от с. Крива бара - на 31 г. и 39 г. Предстои прокуратурата да поиска удължаване на мярката за задържане до 72 часа, а след това и постоянна мярка „задържане под стража”. Установени са и двама жители на с. Крива бара, закупили някои от откраднатите вещи.

В хода на извършените проверки за установени нарушения са съставени 4 акта - един по Кодекса за застраховане и 3 - по Закона за горите.

Резултатите от полицейската операция бяха оповестени от зам. директора на ОДМВР Монтана комисар Димитър Мишонов, началника на РУ Лом гл. инспектор Огнян Иванов, окръжния прокурор Росен Петков и районния прокурор Емил Овчаров. Те бяха на място в с. Крива бара, където проведоха разговори с кмета на населеното място Илиян Иванов.