Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Елена Йончева
Елена Йончева

Областният координатор на ГЕРБ - Хасково, и министър на икономиката, енергетиката и туризма в първото правителство на Бойко Борисов  Делян Добрев осъди за клевета настоящия евродепутат от БСП Елена Йончева.

Решението е на Районен съд София и е за нанесени неимуществени вреди, изразяващи се в уронване на доброто име на Делян Добрев в обществото и целенасоченото му злепоставяне, вследствие на поредица от изказвания в медиите и в Народното събрание.

Елена Йончева трябва да заплати на Делян Добрев 7 хиляди лева, по 1000 лв. за всеки отделен иск, плюс разноските по делото в размер на 589 лв.

Делян Добрев Снимка: Архив
Делян Добрев Снимка: Архив
Делян Добрев заведе дело срещу Елена Йончева заради системна и масирана организирана клеветническа кампания срещу него в качеството му на областен координатор на ПП ГЕРБ за област Хасково през октомври 2017 г. Тогава в поредица от медийни изяви Йончева отправи към лидера на ГЕРБ в Хасково редица неверни позорящи твърдения, включително му приписа извършването на престъпления, с което е накърнила неговите лична чест, достойнство и добро име в обществото, пише в решението на съда.

"Осъдих Елена Йончева за клеветническите ѝ твърдения, за черната кампания, с която накърни не само моето име и работата ми, но засегна и хилядите честни хора от Хасково, които работят за ГЕРБ. Месеци наред аз и моето семейство бяхме подложени на унижения, които по никакъв начин не кореспондираха с истината", написа по-късно във фейсбук Добрев. И допълва, че "заради изявленията ѝ десетки честни хора понесоха удари, които не заслужаваха и търпяха клеветите на Елена Йончева, само защото тя преследваше своите лични цели".
Аз мисля, че нито една лична или политическа амбиция не трябва да бъде постигана на гърба на лъжата! Това е непристойно.
Затова потърсих правата си и защитих моето име, това на семейството ми и на хората от Хасково, които понесоха стоически опозоряващите клевети на Елена Йончева", написа още той.