Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Създадоха червената крава на Апокалипсиса, израелците са готови да започнат строежа на новия Соломонов храм

Да, маите се изложиха със своя календар. Но въпреки това край на света ще има. Или по-точно – предстои кардинална трансформация на сегашното мироздание. Няколко са времевите жалони, по които можем да се ориентираме колко още време остава до финалните надписи на сегашното лудешко шоу. Част от тези ключови събития откриваме в Свещеното писание, други – в Свещеното предание. Армагедон е едно от тях. Другото е пришествието на Антихриста. Междувременно, какво ще се случи с България и българите и наистина ли трябва да сме

готови за нова сръбско-българска война?

Известно е, че ортодоксалните евреи продължават да очакват идването на Месия. С тази цел през 1987 година е създаден Институтът на Храма. Тази специфична институция е 3 в 1 - музей, изследователски институт и образователен център в Стария град на Йерусалим. Работата на Института е посветена на изследванията на двата разрушени древни израилтянски храма – Соломоновия и Втория храм, построен от персийския цар Кир. Важно направление в неговата дейност е подготовката за построяването на Третия храм. Според еврейското пророчество, той ще бъде възстановен на Храмовия хълм, наричан още Мория, когато еврейските изгнаници се върнат в Израел. С неговото въздигане ще започне нова месианска ера.

Но как ще стане това, без да пламне

нова, унищожителна война между Израел и мюсюлманския свят?

Защото Третият храм трябва да бъде изграден на мястото на една от най-големите ислямски светини – джамията Ал-Акса. И по-точно - на мястото на Купола на скалата, чието

златно кубе се е превърнало в запазена туристическа

марка

на Йерусалим. Но идеолозите на Храмовия институт обясняват, че е възможно и вълкът да се засити, и агнето да остане цяло.

Третият храм можело да се изгради така, че да включи в своя комплекс Купола на скалата, а новият храм щял да бъде място за молитва на вярващите от трите монотеистични религии: юдаизъм, християнство и ислям. Всъщност тази идея се вписва изцяло в концепцията на Ню Ейдж. Тази е крайната цел и на икуменизма като архиерес, която се опитва да примири не само различните деноминации в християнския свят, но и всички световни религии. Създаването на тази нова унитарна световна религия се случва под умелото ръководство на окултните центрове, които задават посоките за развитие на съвременния свят. А в неин триумф ще се превърне посрещането на израилския Месия в Третия храм!

Събитията ускоряват все повече своя ход. Неотдавна медии, близки до ортодоксалните еврейски центрове, оповестиха за изпълнението на едно

важно

вехтозаветно прoрoчecтвo

В Изрaeл ce е рoдило първoтo чeрвeнo жeнcкo тeлe зa пocлeднитe двe хилядoлeтия. Заслугата за това отново е на Храмовия институт, който от седем години работи по прoгрaмa зa селектирането нa чeрвeнa юницa в Изрaeл. За целта учените се опитваха дa cъздaдaт cъвършeнaтa чeрвeнa крaвa, изпoлзвaйки импoртирaни eмбриoни oт чeрвeни aнгуc крaви.

Инcтитутът на Храма излезе със

специално

изявление,

в което се кaзвa, чe чeрвeнoтo жeнcкo тeлe "нocи oбeщaниeтo, чe библeйcкaтa чиcтoтa ce e върнaлa в cвeтa". Рaждaнeтo и жeртвaтa нa чeрвeнa нa цвят крaвa е дългоочакваният знак свише за пocтрoявaнeтo нa новия Соломонов хрaм. Изрaeлcки мeдии съобщават, чe рeдицa рaвини ca пoceтили чeрвeнoтo тeлe и ca пoтвърдили, чe тo e пeрфeктнo, зa дa бъдe изпълнeнo прoрoчecтвoтo. Въпреки това са се намерили и критици, които са открили недостатъци у младото животно и то е било "диcквaлифицирaнo".

Разбира се, вече са се родили още червени телета. Равинът Азария Ариел, който ръководи усилията на Института на Храма в тази насока, обяснява замисъла така: "Наредбата за червената юница е описана в старозаветната книга Числа, глава 19. Пречистващата сила на пепелта от червена юница притежава способността да преодолее духовната нечистота. По този начин коханим (храмовите свещеници) днес биха могли да постигнат най-високото ниво на духовна чистота, давайки им възможност да възобновят работата си в Светия храм…"

За съжаление, след обстойната проверка на равин Азария на двете телета, родени в първите месеци на годината, са били открити няколко косъма, които не са достатъчно червени, както се изисква от Халача (еврейския закон). Затова те били дисквалифицирани през август. Но нека загърбим проблемите на червените юници, за да си отговорим на отколешния въпрос:

Кой е Антихристът

и кога да го очакваме?

На по-духовните отдавна им е ясно, че живеем в Последните времена. За Антихриста светите отци са единодушни – той ще бъде определен човек, а не отвлечено понятие и ще се яви преди Второто пришествие на Христос.

Този фалшив месия най-вероятно ще бъде евреин от Дановото коляно. Св. Иоан Дамаскин счита, че той ще се роди от безбрачно съжителство, "ще бъде възпитаван тайно, ще се надигне, разбунтува и възцари”.Антихристът ще уподоби Христос. Като Него и той ще има свой предтеча – личност, наречена в Откровението "лъжепророк”, който чрез вълшебство и измама ще направи всичко за прелъстяването на хората, за да приемат Антихриста. И предтечата ще умее да сваля огън от небето с помощта на сатана. И само верните християни няма да се подлъжат от тези измамни чудеса.

Но кога Антихристът ще излезе на световната сцена?

Третият еврейски храм трябва да бъде изграден на мястото на една от най-големите ислямски светини – джамията Ал-Акса.
Третият еврейски храм трябва да бъде изграден на мястото на една от най-големите ислямски светини – джамията Ал-Акса.

Както вече "168 часа" писа, секретните планове на "дълбоката държава" предвиждат Русия да разгроми Турция, според проекта "Йерусалимско кралство". После се очаква Китай да отнеме от руснаците целия Сибир. Има пророчества на атонски благодатни старци, че след войната с турците руските войски ще продължат на юг из Близкия изток. Накрая ще се спрат около Йерусалим. Тогава американците и целият Запад ще поставят ултиматум на руснаците в срок от шест месеца да се изтеглят от Светите земи. Москва ще прояви упорство и така ще се стигне до библейския Армагедон. Към Израел ще се отправи и 200-милионна китайска армия…

“Броят на конните войски беше

двеста милиона;

и чух броя им", пише св. Иоан Богослов в своята книга "Откровение", с която завършва Библията.

Това ще бъде началото на Третата световна война. Ядрени ракети няма да се взривяват само над един от континентите. "В края на времената, на мястото на Санкт-Петербург ще е море. Москва отчасти ще пропадне след експлозиите, там има множество кухини под земята. А всички жени, които сега носят панталони, ще бъдат мобилизирани във войската и малко от тях ще се върнат живи. Ще се стигне дотам, че ще вземат за войници и 14-годишни момчета…" Така пророчества известната руска старица схимонахиня Нила пред поклонници. Св. Лаврентий пък предупреждава, че близо 5 милиона от руските солдати ще загинат тогава. Тези мъже ще заслужат смъртта си затова, че са имали лошия навик да сквернословят, да псуват.

Очаква се след войната да оцелеят само 7% от

земното население

След тази ужасна битка, за която предупреждават пророците, ще останат съвсем малко хора и тогава ще започнат да викат: "Да изберем един цар”. И ще изберат цар, който ще бъде роден от блудна дева от дванайсето коляно след прелюбодеянието, от царски род, и той ще бъде красив за нечестивците, а благочестивите ще го видят ужасен.

Когато в царска мантия се вози на колесница и стигне до градината, ще слезе и ще тръгне на разходка, размишлявайки как да изгражда своето царство; изведнъж бездната ще се отвори, ще се появи вода и от водата като че ли някой ще излезе и ще му се стори, че стои зад него. Той ще се обърне, ще види страшно чудовище и ще отвори уста да извика от уплаха. В този момент в него ще се всели Луцифер и оттогава той ще стане Антихрист...

Йерусалим

трябва да стане столица на света

И ще седне Антихристът на престол в Третия храм и ще поиска да му се поклонят като на Бог. Три години и половина той ще управлява, прикривайки истинския си лик. Но ще бъде обучен на всички сатанински хитрости и ще извършва лъжливи знамения. Ще го слуша и вижда целият свят едновременно (по телевизията); а който го гледа и слуша неговите богохулни речи, неговите обещания за всички земни блага, ще се прелъсти и ще отиде да го посрещне с поклонение. Антихристът ще щампова с печати хората си; а печатите ще са такива, че веднага ще се вижда дали човек ги е приел, или не.

Тогава ще започнат последните гонения срещу християните, които се откажат от печата на сатаната; ще настъпи царството на лъжата и злото.

"Започнат ли гоненията на вярващите, бързайте да заминете с първия поток от заминаващи на заточение, хващайте се за колелата на влаковите композиции, но не оставайте. Тези, които първи заминат, ще се спасят. Вие всичко ще видите с очите си,

вашето поколение ще посрещне идването на Антихриста.”

Това предупреждавала вярващите схимонахиня Нила, починала през 1999 година.

Три години и половина ще продължи това страшно време. Християнинът нищо няма да може нито да купи, нито да продаде, но Господ ще помага и ще храни своите последователи...

По това време на земята ще бъдат върнати от небето древните праведници Енох и Илия, за да свидетелстват за Истината и да разобличат Антихриста. Те ще проповядват хиляда двеста и шейсет дни, тоест три години и половина. Много от евреите ще повярват на тяхното свидетелство и ще станат християни; така ще се изпълни библейското пророчество, че "бащите ще се обърнат към вярата на синовете”. Но Антихристът ще убие двамата праведници; след три дни те ще възкръснат и ще се възнесат на небето, подобно на Христос.

И все пак, как ще свърши всичко?

Според писаното от светите отци, когато изтекат трите години и половина на неприкритото тиранично управление на Антихриста, тогава в небесата, върху облаци ще се появи самият Христос. В този миг мъртвите ще възкръснат и заедно с живите ще бъдат вдигнати на облаци, за да посрещнат в небето Спасителя.

И после ще бъде Страшният съд. "И видях голям бял престол и Седналия на него, от Чието лице побягна земята и небето, и за тях се място не намери - пише в Откровението си св. Иоан Богослов. - След това видях мъртвите, малки и големи, да стоят пред Бога; отвориха се книги, отвори се и друга книга - Книгата на живота... И който не бе записан в Книгата на живота, биде хвърлен в огненото езеро. И видях ново небе и нова земя..."