Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Скандалната брокерка от Свищов Анелия Танчева, която изтърпява 2 ефективни присъди за измами със земи, е починала в килията на Сливенския затвор. Това стана ясно в съдебно заседание по дело в Окръжния съд във Велико Търново, в което 69-годишната жена обжалва поредна присъда от 5 г. затвор за заблуда с пари за ниви на жена с. Ресен.

"Съдът докладва, че призовката, изпратена до жалбоподателката Анелия Танчева, е върната с придружително писмо от началника на Затвора в Сливен, ведно с акт за смърт, от което е видно, че е починала на 22.11.2020 г.", се казва в съобщение от пресцентъра на Съдебната палата.

За тази имотна клопка Танчева бе арестувана през октомври 2018 г. Тя ужилила Емилия Трифонова от търновското село с 6441 лв. за фалшива продажба на 117 дка наследствени ниви. Брокерката убедила жертвата си, че следва да изпраща средства, необходими за заплащане на такси и разноски по водене на гражданско дело в Русе за признаване собствеността и последваща продажба на 117 дка земеделски земи, на които е наследник. Същевременно имотите били собственост на други лица и мошеничката не е заплащала никакви такси и разноски за дело, сдобиване с дела на другите наследници и последващо снабдяване с документи за продажбата на земеделските земи. Така причинила на жената имотна вреда в общ размер на 6441 лева, представляваща стойността на заплатените с това предназначение суми като случаят е немаловажен и измамата извършила повторно, аргументира 5-те години затвор Районният съд във Велико Търново.

Ловката мошеничка излежаваше в Сливенския затвор 3 години решетки за схема за над 300 000 лв., измъкнати от свищовлии и местна фирма. Междувременно това лято влезе в сила и още едно наказание от 3 г. и 3 месеца за измама с ниви за 58 000 лв. на семейство от Велико Търново. Деянието е извършено от края на 2013 г. до април 2014 г. Тя ги заблудила, че има възможност да им осигури земеделски земи от висока категория в районите на селата Павел, Караисен и Хаджи Димитрово. Идеята била да подбере продаващи се такива ниви и след одобрението на двамата да ги купи от тяхно име и за тяхна сметка, а след това да им предаде документите за собственост. Брокерката обаче само прибрала парите.

Анелия Танчева
Анелия Танчева