Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова КАДЪР: Би Ти Ви
Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова КАДЪР: Би Ти Ви

"Докладът не е за това правителство, а за България такава каквато е и такава, каквато я вижда Европа. Европа вижда напредъка и постигнатото в борбата с корупцията. Отчита се, че в резултат на взаимодействието на изпълнителната и съдебната власт са повдигнати обвинения на кметове, министри, зам.-министри и др."

Това заяви пред Би Ти Ви шефът на ПГ на ПП ГЕРБ Даниела Дариткова във връзка с мониторинговия доклад на ЕК за страната ни за върховенството на закона. Тя допълни, че правителството чете критиките и се съобразява с тях.

По думите й върховенството на закона не е само функция в дейността на главния прокурор. "Тя е функция на всички елементи на държавата. КПКОНПИ е иззела имущество за над 3 млрд. лева и това се отчита в доклада", каза още тя. 

Председателят на ПГ на ГЕРБ определи доклада като обективен.

"Има положителни характеристики, както и критики, които могат да бъдат решени чрез законодателни действия на изпълнителната власт. Изпратили сме искане за становище за функцията на главния прокурор и начин, по който да бъде контролиран, до Венецианската комисия. Продължаваме да усъвършенстваме законодателството по отношение на корупционните практики", обясни тя.