Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пострадалият офицер Даръл Мейърс в полицейски клип за предпазване от кражби в кръчми в графство Корнуол.

СНИМКА: АНГЛИЙСКАТА ПОЛИЦИЯ
Пострадалият офицер Даръл Мейърс в полицейски клип за предпазване от кражби в кръчми в графство Корнуол. СНИМКА: АНГЛИЙСКАТА ПОЛИЦИЯ

30-годишен българин бе изправен пред съд в Англия заради палеж, при който сериозно е пострадал английски полицай, а втори е бил застрашен. Благовест Хаджигеоргиев се е сблъскал с органите на реда сутринта на 11 септември в живописното градче Нюкий на брега на Атлантическия океан. Полицаите са били извикани, след като съдебни изпълнители са срещнали затруднения да освободят частен имот заради агресивното поведение на българина.

Подробности за инцидента не бяха съобщени, тъй като същинският процес ще започне на 13 октомври. В събота Хаджигеоргиев бе призован в съда само да потвърди самоличността си и да изслуша повдигнатите му обвинения.

По време на заседанието стана ясно, че той няма постоянен адрес във Великобритания, но не бе разкрито каква е връзката му с имота, който съдебните изпълнители са опитвали да освободят.

Българинът ще трябва да отговаря за нанасяне на тежка телесна повреда на полицай, опит да застраши живота на друг и за умишлен пожар.

В огъня сериозно е пострадал 51-годишният Даръл Мейърс. Изгарянията по тялото му са били толкова големи, че се е наложило да бъде извикана въздушна линейка, която последователно да го транспортира до две болници. Колегите на Мейърс го описват като много популярен офицер, който от 18 г. работи за полицията, а преди това е бил в армията. В Туитър се появиха десетки съобщения в негова подкрепа.

Началникът на полицията в графство Корнуол Йън Драмънд Смит написа, че състоянието му е стабилизирано. Вече може да се изправя в болничното легло и е в добро настроение.