Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ново изследване изненадващо потвърди най-древните митове и Библията: Вълните в атмосферата вибрират и звучат именно така

В миналото с камбанен звън на всеки час пазели селата от холерата и чумата

Звуковите вълни държели плъховете и мишките - основните разпространители на болести, на 5 км

Със затварянето на света заради пандемията земните вибрации и сеизмичният шум намаляха с 50%

Звучи наистина невероятно, но още шумерите и древните китайци преди близо 4000 години са знаели, че атмосферата или гласът на Бога звучи като камбана. Тези дни това бе потвърдено от двама физици, които доказаха по безспорен начин, че атмосферата на Земята вибрира постоянно и звукът й наистина е като на гигантска камбана.

Кевин Хамилтън от Университета в Хавай и колегата му Такатоши Саказаки от Университета в Киото анализират подробно всички данни за атмосферното налягане на планетата за периода между 1979 и 2016 г. Какво е учудването им, когато се оказва, че тя е заобиколена от хоризонтални вълни, които се движат със скорост над 1100 км в час. Разпространението им води до зони на високо и ниско налягане. Когато обаче учените изчисляват вибрациите и взаимодействието между различните режими и интервали на тези вълни, те с изумление констатират, че “атмосферата наистина звъни като камбана".

Самите физици са още по-щастливи от откритието, защото то потвърждава една от най-екзотичните хипотези на великия френски математик Пиер-Симон Лаплас отпреди 220 години. Още през 1800 г. той по теоретичен път стига до извода, че зад всички прояви на атмосферната динамика трябва да стоят вълнови движения, които започват вертикално, но се разпространяват хоризонтално около Земята. Според Лаплас "хоризонталните свойства на тези вълни трябва да бъдат

същите като в океан, който покрива цялата планета

и е с еднаква дълбочина". Как по теоретичен път този изключителен математик е разбрал това, днес наистина е голяма загадка.

Дали е бил запознат с древните епоси на Шумер и Поднебесната империя, които първи откриват камбаните за религиозни цели?

Шумерската цивилизация възниква в четвъртото хилядолетие преди Христа в района между Тигър и Ефрат. Именно там, както и в района на Южна Турция археолози попадат на първите бронзови камбани. След което откриват епоса „Енума Елиш“, записан с клинопис на седем плочки, наречени „Седемте плочи на Сътворението“. В тях пише нещо, което много прилича на това, което Хамилтън и Саказаки доказаха: “В началото на времената, когато нито горе имало небе, нито тук долу земя, във всемира се въртели само прастарите води. Апсу, сладката вода, и Тиамат, големият солен океан. Съзидателното божествено слово все още не било призовало нищо от безименността.”

Много странно как шумерите са знаели, че Бог призовава чрез вълните, които сега се оказва, че обикалят и около Земята.

По-интересното е защо на шумерите са били необходими камбаните. Археологически разкопки потвърдиха, че те са имали сакрални цели, тъй като на повечето изображения крилатите жреци ги държат в ръце като задължителен атрибут. Камбаните приличат на малки чанти с дръжки. Абсолютно същите се открити и при разкопки в Китай. Те са създадени преди 3600 - 4000 години от желязо, мед и бронз. Скорошни проучвания показаха, че звукът им е толкова изтънчен, че е трудно достижим дори сега.

За какво са служели в Поднебесната империя и как Православието открива, че Гласът на Бога лекува, четете в новия брой на сп. "Космос". 

Камбаните в древен Китай и Шумер поразително си приличат.
Камбаните в древен Китай и Шумер поразително си приличат.