Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

КАДЪР: БНТ
КАДЪР: БНТ

Насилие над коте, случило се в двор на къща във "Враждебна", а и заснето от малко момиче, стана повод за напрежение в столичния квартал.

Клипът, който взриви социалните мрежи, бе заснет от малко момиче, която и в момента е под стрес, разказаха пред Сутрешния блок на БНТ хора от квартала.

За зверството, в ареста на столичното 5 РУП са възрастни мъж и жена, на 85 години. А съкварталците им и днес продължават да се възмущават от постъпката им.

"Всеки има право на живот и трябва да сме състрадателни. Никой няма право да наранява и убива друго живо същество", настоя жена от квартала.

Според нея ценностната ни система трябва да се промени, а това ще стане с възпитание вкъщи и с образователни програми в училищата.

По думите на протестиращите задържаните баба и дядо, освен на бездомни животни, са посягали и на внучетата си, а за това свидетелствали и съседи на възрастните хора.

"Насилието прогресира, тези хора на преклонна възраст, вместо да дават пример на подрастващите, те вършат престъпление - връзват животното и го налагат", посочиха те.

Хората апелираха ако някой види насилие над животни, да подават сигнали към полицията.