Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Проклятието "Кенеди" взе 2 нови жертви Мейв заедно със съпруга си Дейвид и трите им деца.

Внучката на Робърт - Мейв, и синът влизат с кану в океана да търсят топка, след дни ги откриват мъртви

Само преди 8 месеца от свръхдоза почина нейната братовчедка Сарша Хол

Подозренията са, че бащата на президента - Джоузеф Патрик Кенеди е в дъното на смъртоносното зло

Смъртта на внучката на Робърт Ф. Кенеди - Мейв Маккийн, и 8-годишният й син Гидиън е поредното доказателство, че над фамилията наистина тегне черно проклятие.

Странното е, че кончината им е обвита от мистериозни обстоятелства, както при повечето членове на семейството, платили с живота си.

На 2 април Мейв, съпругът й Дейвид и трите им деца се настанили в имението на майка й Катлийн Кенеди, което се намира на брега на залива Чесапийк в Мериленд. Идеята била семейството да се изолира от коронавируса и да се отдаде на приятна ваканция.

В същия следобед децата си играели с топка на брега на океана, но тя излетяла във водата. Мейв Кенеди и най-големият й син Гидиън решили с кану да стигат до топката и да я приберат.

В момента, в който тръгнали, обаче се появил силен вятър, а

Това е изключително странно за този район, защото имението било разположено на защитен залив, където никога не е наблюдавано силно течение или бурен вятър.

Въпреки това кануто бързо се отдалечило, разразила се буря, а Дейвид веднага потърсил съдействие от бреговата охрана на Масачузетс.

Чак на следващия ден лодката е намерена обърната на няколко километра от мястото, където е видяна за последно.

На 6 април бе отрито и тялото на 40-годишната Мейв Кенеди близо до бреговете на Чесапийк. Ден по-късно водалази извадиха и трупа на сина й Гилиън, намиращ се на 8 м дълбочина и на 600 м от брега.

Нейният братовчед - конгресменът Джон Кенеди III, изрази почитания към своята покойна роднина и припомни, че тя е била съветничка на глобалната програма на Държавния департамент за борба с вируса на СПИН, когато Барак Обама е бил президент. Освен това е известна като доброволец на Корпуса на мира в Мозамбик.

Несъмнено трагедията за семейството е голяма, защото все още не е изминала година от последната смърт на член от фамилията.

Вероятно

жертвите на проклятието вече са над 20,

но експертите по генеалогия на клана отдавна са се отказали да преброят точно колко са трагичните смъртни случаи.

През август 2019 г. от свръхдоза почина 22-годишната Сарша Кенеди Хол, внучка на Робърт Ф. Кенеди. Тя бе открита мъртва в семейното имение в Порт Хаянис в Масачузетс.

Спешните екипи дошли веднага и я откарали в болница "Кейп Код" в Хаянис, но там само констатирали смъртта й, без да успеят да направят нищо. Момичето беше единствената дъщеря на Пол Майкъл Хил и Кортни Кенеди Хил, а майка й е петото от общо 11 деца на Робърт и Етел Кенеди.

Тя е страдала от депресия и живеела в семейния имот заедно с 91-годишната си баба Етел. Сарша била студентка в Бостънския колеж, но още като ученичка в частното подготвително училище в Масачузетс споделила, че се бори с психично заболяване. Всякаква друга информация за нея е изключително оскъдна.

Странното в случая е, че точно от това страда и

първата покосена

от проклятието на рода - Розмари

Тя се ражда с умствена изостаналост и когато е на 23 години, баща й Робърт настоява момичето да се подложи на лоботомия. За съжаление, процедурата е неуспешна, и дамата прекарва остатъка от живота си в психиатрична клиника.

Нейната сестра Катлин губи съпруга си Уилям Джон Робърт Кавендиш, маркиз на Харингтон, във Втората световна война.

Събитието отнема и брат й Джоузеф през 1944 г., който е пилот на бомбардировач, чийто самолет се взривява във въздуха.

Няколко години по-късно и тя загива в авиокатастрофа само на 28 години.

50-те години са по-щадящи за известната фамилия. Но 60-те хвърлят най-тежката сянка.

На 22 ноември 1963 г. е убит 35-ият президент на САЩ Джон Кенеди. Той е на обиколка в Далас, когато Лий Харви Осуалд

го прострелва по него смъртоносно

Той се смята за единствения извършител допреди няколко години, когато излиза версия, че президентът е застрелян от полицай.

Покушението идва като шок за целия свят и най-вече за брат му Робърт Кенеди. Цяла Америка потъва в траур.

Робърт решава да тръгне по стъпките на Джон, като се кандидатира за президент на САЩ. Когато печели на предварителните избори и изнася благодарствена реч, е застрелян от 24-годишен палестинец и умира на място.

Баща им Джоузеф Патрик Кенеди-старши

няма възможност да осъзнае истински смъртта на синовете си,

защото става жертва на инсулт през 1961 г. и прекарва последните осем години от живота си в инвалидна количка, без да може да говори и да бъде напълно в съзнание.

След кончината на президента в инцидент със самолет за малко не загива и брат му Едуард, известен като Тед. Той прекарва месеци в болница заради травми на гръбначния стълб, разкъсани бели дробове, счупени ребра и кървене във вътрешните органи.

Въпреки че се възстановява, година след смъртта на другия си брат Робърт Едуард отново е белязан от родовото проклятие.

През юли 1969 г. той причинява зловеща катастрофа, като пада с колата си от мост. Измъква се от отломките, където оставя своята спътничка и любовница.

През 70-те години отново има затишие на проклятието.

Но през 1984 г. Дейвид Кенеди, племенник на 35-ия президент и син на Робърт, загива от свръхдоза. 13 г. по-късно брат му Майкъл льо Моан умира при ски злополука.

Родовото проклятие

успява да застигне и децата на президента

На 16 юли 1999 г. само на 38 години Джон Ф. Кенеди-младши загива при авиокатастрофа, когато самолетът му се разбива в Атлантическия океан. При инцидента умира и съпругата му, както и нейната сестра.

След 2000 г. има всички изгледи, че проклятието може би вече не действа.

Причината е, че дъщерята на Тед Кенеди - Кара, оцелява при един от най-бързо развиващите се видове рак - на белите дробове. Но след няколко години получава сърдечен удар, при който смъртта й настъпва на минутата.

Следва затишие, но през 2012 г. то отново почуква на вратата. Съпругата на Робърт Ф. Кенеди-младши бе намерена обесена в семейното им имение в Ню Йорк.

Всички тези смъртни случаи карат хората да се запитат

откъде води началото си смъртоносното проклятие

на клана Кенеди.

Някои смятат, че тайната се крие в миналото извън Америка на основателя на рода - ирландеца Патрик Кенеди. Според някои той може да е извършил тежко престъпление в родината си, което го е принудило да избяга и да се установи в Щатите през 1840 г. Други обаче са категорични, че Патрик бил порядъчен човек, който емигрира подобно на хиляди свои съграждани, за да потърси по-добър живот за себе си. На кораба на път за своя нов дом той среща бъдещата си съпруга Мария Джоана, която му ражда пет деца.

Едно от тях е Патрик Джоузеф, който успешно натрупва известно състояние чрез грабежи и измами. Така оставя едно, макар и неголямо, богатство на семейството си, след като умира на 35 години. Неговият син умело успява да се издигне още повече и става собственик на банка, но е надминат драстично от своя наследник и баща на бъдещия президент на САЩ - Джоузеф Патрик Кенеди, който

превръща фамилията в един от най-богатите

и влиятелни кланове в Америка.

Апетитът му за богатство и успех бил неизчерпаем и той си служел с всякакви средства, за каквито неговият дядо измамник навярно не смеел дори да си помисли. Някои са убедени, че именно той оставя в наследство на своите потомци и родовото проклятие.