Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Джейвън Пратер и Майкъл Хетъл
Джейвън Пратер и Майкъл Хетъл

Експолицаят полудял, когато за пореден път кучето на пехотинеца започнало да цапа пред къщата му

В истински екшън в стил Дивия запад 52-годишният директор по сигурността на американската космическа агенция - НАСА Майкъл Хетъл се оказа по-точният стрелец, убивайки своя съсед ,пехотинец от Националната гвардия в Мериленд.

Каубойският дуел между двамата мъже с отлична стрелкова подготовка се разигра точно пред домовете им в Спрингфийлд, в щата Вирджиния.

За полицията не остана нищо друго, освен да констатира смъртта на 24-годишния Джейвън Пратер.

След смъртоносният си изстрел шефът в НАСА

изчакал полицията на местопрестъплението,

за да бъде арестуван и веднага му е повдигнато обвинение за убийство. Причината за престъплението е абсурдна - дългогодишните спорове между двамата мъже. Последната им кавга била провокирана от скандал, след като кучето на младежа се изходило точно пред дома на Хетъл.

Жертвата е служил като пехотинец близо четири години в 175-ти полк. Джейвън дори бил отличен с армейски орден за резервисти.

Съседи твърдят, че полицията била повикана в дома на убития малко преди инцидента, но това съвсем не било нещо необичайно.През последните две-три години двамата често си вдигали скандали и органите на реда неведнъж се отзовавали на сигнали на враждуващите съседи. На моменти те така ескалирали, че на ченгетата им се налагало понякога да ги посещават по няколко пъти седмично.

Според информацията полицията в окръг Феърфакс е получила 4 обаждания от дома на Хетъл и 45 от този на Пратер и това е само през последната година.Причините били различни - домашни разправии, твърдения за физически посегателства, нарушения, свързани с увреждане или унищожаване на частна собственост, оплаквания от вдигането на шум, твърдения за публична употреба на марихуана, оплаквания от кучета и други подобни.

Съседите твърдят, че и младият гвардеец отправял заплахи към Хетъл, които зачестили през последните месеци. Комшиите им разказват, че малко преди стрелбата Пратер

блъскал яростно

по вратата на директора от НАСА

За точния стрелец Майкъл Хетъл се знае, че е директор на Програмата за защита на американската космическа агенция - НАСА във Вашингтон.

Освен това той следи информацията и "дейностите по взаимодействие с всички полеви центрове на НАСА, промишленост, асоциации, академични среди и други правителствени агенции".

Информацията за Хетъл е оскъдна и е строго пазена в тайна от НАСА. Там усърдно са се постарали да изтрият всички данни и информации за него.

Все пак визитката на 52-годишния мъж ясно подсказва откъде е придобил толкова точен мерник.

В началото на века той е работил като полицай в управлението в Белвю. Когато е бил ченге,

Хетъл е участвал в две фатални стрелби

по време на свое дежурство. През 2000 г. убива заподозрян във въоръжен банков обир.

Година по-късно стреля по невъоръжен мъж от латиноамерикански произход, тъй като има сигнал за домашно насилие.

Полицаят е освободен от отговорност и в двата случая, но семейството на латиноса завежда гражданска иск и получава 75 000 долара.