Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

При класиране в ШЛ голмайсторът може и да остане при “шпорите”.

2020 г. започна ужасно за Хари Кейн. Още на 1 януари нападателят на Тотнъм получи травма в мача със Саутхемптън, а по-късно се подложи на операция заради увреждане на подколянното сухожилие. Асът на “шпорите” може да бъде на линия в най-добрия случай за последните 5 мача от сезона, призна мениджърът Жозе Моуриньо. Това, което обаче повече вълнува привържениците на лондонския тим, е дали Кейн ще остане в клуба, към който се присъедини като юноша още през 2009 г. Според футболните специалисти от Betindex бъдещето на голмайстора зависи от мястото, което Тотнъм ще заеме в крайното класиране на Висшата лига.

Ако “шпорите” за поредна година се класират за участие в Шампионската лига, това може и да убеди високия таран да остане в клуба от Северен Лондон. При положение обаче, че тимът на Жозе Моуриньо не съумее да влезе в Топ 4 (или в петицата, ако се потвърди наказанието на Манчестър Сити – невъзможно е “гражданите” да завършат на по-ниска позиция от третата), Хари Кейн може и да преосмисли опциите пред себе си и да погледна в друга посока.

Манчестър Юнайтед е основен кандидат за звездата на “Трите лъва”

Един от бившите клубове на Моуриньо отдавна иска да има централния нападател на английския национален отбор в редиците си. В последните дни медиите в Англия за пореден път подхващат тази тема, като твърдят, че Кейн иска да продължи кариерата си именно на “Олд Трафорд”. Твърси се, че самият футболист е почитател на Оле Гунар Солскяр и вижда в негово лице фигурата, която отново да превърне “червените дяволи” в претендент за върха в Англия.

Впрочем, една от причините Хари дори да помисля за напускане е треньорската смяна. Няма директни индикации за конфликт между Кейн и Моуриньо, дори и да има различия, то те едва ли са сериозни. Специалистите обаче акцентират върху отличните отношения, които нападателят имаше с предишния мениджър – Маурисио Почетино. Именно неговото уволнение е разколебало тарана дали да продължи кариерата си при “шпорите”.

Трансфер извън Острова? Едва ли

Въпреки че неведнъж се е споменавала възможността Хари Кейн да бъде привлечен от Реал Мадрид, малко е вероятно да го видим да потегли към “Бернабеу”. В момента от Кралския клуб са фокусирани към една цел – Килиан Мбапе, а дори и норвежката сензация Ерлинг Хааланд се споменава по-често във връзка с “белите”, отколкото Кейн. И изобщо трансфер на английския нападател извън Висшата лига на този етап изглежда слабо вероятен.

Но дори и Хари Кейн да иска да напусне Тотнъм, това няма да се случи толкова лесно. От лондонския клуб със сигурност ще поискат сериозна сума, която според някои източници може да достигне до 150 милиона евро. А и бъдещето на нападателя едва ли ще се реши преди края на юни. Сега мислите на нападателя са насочени към пълно възстановяване и към участието му на Евро 2020. А след това евентуално може и да видим Кейн с фланелката на “червените дяволи”.