Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Радио Китай
Снимка: Радио Китай

Близо 6000 медицински служители от цял Китай са пристигнали в провинция Хубей до вторник, за да помогнат на местните в борбата с вирусната епидемия, съобщи Държавната здравна комисия на същия ден, след като обяви рязко покачване на броя на заразените.

Здравните власти в страната са проследили близо 48 000 души, които са били в близък контакт със заразените и ги е поставила под медицинско наблюдение, предаде Радио Китай.

Засилват се мерките на различни равнища в Китай през последните дни, за да се ограничи разпространението на болестта. До момента претоварените лечебни заведения са приели общо 4130 медицински служители от цял Китай, които да асистират в борбата с епидемията, съобщиха още от Здравната комисия. Медицинските работници специализират в различни области, включително респираторни и инфекциозни заболявания, много от тях имат опит от първа ръка, тъй като са участвали в борбата с ТОРС през 2003 г.

Властите в Ухан ускоряват усилията в осигуряването на легла за пациентите. Освен строящите се в момента две болници, които ще предоставят 2300 легла, 14 лечебни заведения в града са отделили 6000 легла специално за заразените с коронавируса, с което общият им брой ще достигне 10 хиляди.