Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка от сватбата на Маруся и Владимир Живков.
Снимка от сватбата на Маруся и Владимир Живков.

Във видео разговор Маруся Мирчевска показала на екипа на документалния филм за Христо Ботев пушка на Тодор Живков и чанта от крокодилска кожа на Людмила Живкова, които продавала по 300 хил. долара.

"Чантата й била завещана от дъщерята на Тато,

но аз се съмнявам в оригиналността на тези вещи - споделя Иван Тренев. - Не вярвам, че те струват толкова много пари. Маруся ни ги показа заради уникалността им и каза, че ги продава. Тогава все още не знаех коя е тя всъщност и я попитах откъде ги има, но тя не ми отговори. Питах и дали парите ще са за филма, но отвърна, че й трябват за лични цели. Трябвало да оправя дългове."

Според него тя около 3 седмици е била в България, защото се опитвлаа да продаде част от имотите си.

"Маруся има два апартамента в София и още един в Плевен, където има и къща - обяснява журналистът. - Разбрах, че е тук, за да ги продаде и да погаси дългове на сина си, защото е закъсал в покера.

Отделно се опитва да се бори и за някакво наследство от фамилия Живкови."

Всъщност бившата снаха на Тато

живее в палат за над 3 млн. лв.

в Лос Анджелис заедно със сина си Тодор, известен повече като Тед Влад, и неговата съпруга рускиня.

Двамата имат 2 деца - момиче и момче.

Маруся заедно с внуците си.
Маруся заедно с внуците си.

Странното в случая е, че след като Маруся Мирчевска е изгонена от страната, когато се развежда със сина на бившия Първи, тя иска восъчната й фигура да стои до него.

Вероятната причина за това е, че неведнъж е споделяла, че с Людмила Живкова са били изключително близки.

"Двете бяхме приятелки, докато аз бях съпруга на Владимир - споделя Маруся. - Тя допринесе за моето развитие като личност, възприемах я като духовна майка и учител. Нейната загуба е една от най-големите и непрежалими загуби в моя живот."

Още в първите месеци откакто, Маруся станала снаха на Живков, Людмила я отвела при Ванга. Ясновидката видяла образа на майка й, която скоро била починала. След това посещавала още няколко пъти пророчицата, като последният бил преди смъртта й.

Ванга искала Мирчевска

да заснеме филм за нея, затова отишла с две камери. Направила го, но на този етап няма информация дали кадрите са излъчвани на голям екран.

Всъщност в България изобщо не са показвани филми, режисирани от Маруся. По-интересното е, че докато комуникирала с екипа на филма за Ботев, тя споделила, че е

любимка на Милош Форман

и той искал да прави филм за нея.

"В хода на разговорите ни тя неведнъж каза за това - обяснява Иван Тренев. - Дори наскоро видях, че го е съобщила и пред българска медия. Не знам обаче как това ще се реализира, след като кинорежисьорът почина в средата на април миналата година."

Дали такъв проект наистина има, си остава загадка.