Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ирина Папазова за новата Мис България: На кастинга се яви без хиалурон

Коронясването на новата Мис България - 23-годишната Радинела Чушева, предизвика истински ядрен взрив в социалните мрежи. Причината за негативната вълна са напомпаните патешки устни на момичето, а скандалът изключително много напомня на този от 2017 г., когато с титлата бе удостоена Тамара Георгиева.

И тогава, както и сега в социалните мрежи се развихри цунами на тема достойни ли са двете за високото отличие, след като не са достатъчно красиви. Новата мис бе сравнена с Баба Яга, Франкенщайн, крокодила Гена, Злата вещица, и то защото има твърде много хиалурон в устните. Заради тях дори се родиха и няколко уникални шеги във фейсбук: "Тази все едно Любен Зидаров я е рисувал!", а другата е, че "Чък Норис се страхува само от един човек и това е Мис България".

Както обикновено, вече тръгнаха подозрения дали конкурсът не е платен от любовник на бившата адреналинка. Тя обаче има своя теория за нападките, а организаторката на кастинга Ирина Папазова обясни пред "168 часа" как се е стигнало до скандалния избор.

Филърът в устните й е фрапиращ. Повдига скулите и изкривява цялата й физиономия

Допуснахме я, защото лицето ще се възстанови

- Госпожо Папазова, как приемате критиките към избора на новата Мис България?

- Ние познаваме Радинела много отдавна. Тя беше модел за кратко в моята агенция, но след това стана адреналинка. Тя е едно страхотно красиво момиче, което е направило грешка. Слава богу, е поправима. Това е хиалурон в устата, който се абсорбира и няма никакъв проблем.

Когато стана адреналинка, никой не каза, че е грозна,

а напротив. Факт е, че тази уста е фрапираща. Самата аз също подкрепям тези критики и те са основателни. Ние трябваше да вземем решение дали да я оставим. С журито взехме под внимание, че това е допълнителна интервенция, която ще се оправи (разгради - бел. ред.), и затова сме я допуснали да участва. Наясно бяхме, че нейното избиране ще предизвика голям скандал, но решихме да поемем този риск.

- Много хора, които са виждали Чушева преди корекциите и са работили с нея, твърдят, че тогава тя е била много по-красива, отколкото сега. Какво смятате?

- Ради продължава да е красива, просто тази уста наистина не е уместна. За съжаление,

тя постави журито пред свършен факт,

защото, когато се яви на кастинга и беше избрана да продължи към конкурса, нямаше тези устни. Впоследствие е решила да се разкраси, така да се каже. Но тук проблемът е друг и е доста наболял и това е нашата дерматология. Не знам с каква етика правят това лекарите с нашите млади момичета. Те вземат пример и искат да изглеждат като някои знаменитости,

желаят устните на Анджелина Джоли

например или носа на не знам коя, но докторите са хората, които не трябва да правят това с тях. Направих си труда да проследя част от негативните коментари и ми направи впечатление, че много хора всъщност имат корекции. Тоест тези, които са стигнали видимо до такива интервенции, си позволяват да коментират нейните.

- Излязоха твърдения, че вотът е невалиден заради направените корекции. Забранено ли е момичетата да се явяват на конкурси за красота с подобрения?

- От години наред това е разрешено. По световните конкурси се вижда, че това е практика. В някои латиноамерикански държави като Венецуела например момичетата от 20 години се явяват с корекции на кастинги за красота. Това не е нещо ново. Ако си спомняте, скандалът с Антония Петрова стана именно заради корекция на бюста й, но още тогава това бе възможно. За съжаление, не е забранено, защото корекциите масово са навлезли в обществото. Не само в конкурсите за красота. Навсякъде около нас има момичета с подобрения, вероятно затова и младите се подвеждат да правят подобни неща.

- Освен в устните Радинела има ли други корекции по лицето?

- Не, няма. В скулите нищо не е правила, но обемната й уста създава друго впечатление. По принцип поставеният филър трябва да се абсорбира за няколко месеца, но явно при нея по-бавно се разгражда. Затова стоят такива устните. Той е повдигал и скулите и е изкривил цялата физиономия.

- Какво е нужно на едно момиче, за да спечели титлата, и какви са изискванията на конкурса?

- Изискват се репетиции, дисциплина, изразяване. Години наред обясняваме, че Мис България не е просто красота, а е комплекс от качества. Много често се е случвало някоя миска да вземе короната, да я сложи в шкафа и дотам. Затова

избраницата трябва да има много качества

освен красотата. Това не е като да си модел и просто да позираш, а изисква малко по-различни неща. Редуцирано е към социалната тематика.

Регламентът, както досега, е стандартен: момичето трябва да има 150 см ръст и да е от 17 до 26 години. Първо правим само кастинг, където кандидатките изпращат снимки и ние преценяваме кои да видим на живо. Доста кадри получихме, може би над 20. Това се смята за голям интерес в днешно време. Но ние решихме да се срещнем само с 10 от тях, тъй като останалите не отговаряха на изискванията.

- По какъв начин се провежда гласуването и какво беше журито?

- Комисията бе съставена от хора, свързани с нашия бранш - гримьори, фризьори, дизайнери, бивши миски, част от рекламодателите ни. Беше доста многочленно, което донякъде създава проблеми. Бяха 20 души. Затова

тази година променихме и начина на гласуване

Всеки член на журито трябва да подреди миските в топ 10 и след това да определи най-добрите три. Преди години се правеше сумиране след всеки тур.

Този път 3 от момичетата бяха доста равностойни и взеха първите места. Имаше доста гласове и за трите. Беше доста разделено мнението, разпръснаха се гласовете, но в крайна сметка Радинела надделя.

- Защо решихте да проведете конкурса под мотото за по-чист въздух?

- Това е голям проблем, който се задълбочава все повече през зимата. Аз лично съм засегната от него, тъй като местата, на които се очаква въздухът да е чист, като Велинград и Банско например, не е. Все още не е решен проблемът с отоплението в много градове в страната, включително и в столицата, което е една от основните причини за това положение. Дори най-скъпите квартали в София като Бояна, където се очаква да е по-чисто,

човек не може да види нищо

И както казах, титлата "Мис България" не е само красота, затова трябва да се работи и за такива каузи. Но конкурсът не е това, което беше преди години. Освен че го правим на мускули, защото финансирането е оскъдно, проблемът с пластичните операции е огромен. И тук двете основни въпросителни са:

защо момичетата си правят корекции

и кой се съгласява да ги приложи. Злоупотребява се с интервенциите. Нормално е в тези години и в обществото, в което живеем, да има някаква суета. Примерът обаче, който гледат младите, изобщо не е добър. За съжаление, филърите, ботоксите и корекциите са около нас и младите се подвеждат.