Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Известната в Шумен сводница Маман Сара отново е зад решетките. Съдът реши да й наложи постоянен арест, след като полицията проведе мащабна спецакция по противодействие на престъпленията срещу личността.

По време на операцията е установено, че 59-годишната жена, чието име бе спестено, склонявала към проституция или други блудствени действия местна жителка на 36 г. на бул. "Славянски" 5. След това Маман бе задържана в полицейското управление, а прокуратурата поиска

най-тежката процесуална мярка

Срещу Сара Сандова е повдигнато обвинение за системно предоставяне на жилището на различни хора за сексуални услуги. Престъплението по чл. 155, ал. 1 от НК е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като тя вече е осъждана ефективно за същото престъпление и с користна цел, съобщиха от Апелативната прокуратура. Жената е лежала за сводничество 1 година и 8 месеца, но има и други присъди. Според новото обвинение Маман Сара е извършила престъплението в периода от 9 до 18 септември т.г.

От събраните до момента устни и писмени доказателства, включително и от клиенти,

обслужвани от младата жена,

може да се направи обоснованото предположение за авторство на деянието. Законовата презумпция за наличие на реална опасност обвиняемата да извърши друго престъпление и да се укрие даде основание на Шуменския районен съд да й наложи най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража, уточняват от Апелативната прокуратура.

Определението на първоинстанционния съд подлежи на обжалване пред Шуменския окръжен съд.

Бардакът на бул. "Славянски" 5 заработи на пълни обороти за клиенти от всички възрасти точно пет години след като съдържателката му излезе от Сливенския затвор, твърдят съседи. Те са бесни, че за ориентир на клиентите Сандова закичила терасата си с изкуствени червени цветя. Ядосани са и на домоуправителя, който не й правел забележка да ги махне, за да не загрозяват жилищната сграда. Сред таксиметровите шофьори апартаментът отдавна е известен като "дома на въздишките"

Някои водачи даже я наричат "една от легендите на Шумен" и "символ на сексуалната революция".

А самата Маман в показанията си без всякакви притеснения се похвалила, че нейният публичен дом има ниска тарифа на сексуслугите, съобразена с поскъпването на живота през последните месеци.

Потърпевши от бизнеса на Сара без съмнение са комшиите. "Омръзна ни, без значение дали е делник, или празник, във входа на блока да влизат и излизат мъже. Ученици вече не се виждат, за разлика от предни години", разказаха гневни съседи пред "168 часа". Те не са се отказали от намерението да я изгонят от жилищната сграда временно. Сега са още по-доволни, че докато е в ареста поне,

върволицата от мъже няма да минава през входа.

Според юристи Законът за етажната собственост позволява собственик да бъде изведен от сградата с решение на общото събрание на сградата временно за срок от 3 години, ако системно нарушава правилника или вътрешния ред в сградата. Процедурата за това обаче е много сложна. Самата Сандова имала право да поиска от съда отмяна на решението. Ако то обаче влезе в сила, председателят на етажната собственост може да поиска

изпълнение чрез съдия-изпълнител

Преди шест години полицията разкри в жилището на Маман действащия публичен дом. Тя го предоставяла срещу символични цени от 2 лева и на ученици от близкото училище. Имала и сериозни клиенти, за които тарифата била по-висока. Вертепът работел нон стоп, защото според съдържателката му Сара Сандова някои нужди били неотложни. Трябвало да се влиза в положението на закопнелите за ласки. Клиентите били основно от варненските и шуменските села. Съдържателката на бардака е с две висши образования и е бивш университетски преподавател по руски език. Първата й присъда за склоняване към проституция е от 2006 г.

Сандова е сестра на една от най-известните изпълнителки на турски народни песни - Наргиз.

"Роднинството с такава скандална персона е болна тема - сподели приятелка на певицата Наргиз. - Двете сестри са коренно различни. Не искам да говоря повече по тази тема."

През 2013 г. шуменската организация на ДПС номинира Наргиз за депутат без всякакво колебание. Местни активисти я предложили заради популярността й и

невероятния й талант

"Миналото на сестра й Сара изобщо не ни интересува. За нас певицата е интелигентен, стойностен човек - заяви тогава пред "168 часа" областният председател на ДПС - Шумен, Нуридин Басри, - с авторитет и влияние. Едно от новите лица в ДПС, което ще донесе обновлението, за което призова пожизненият председател на ДПС д-р Ахмед Доган."

Според него певицата, бъдещ народен представител, нямала никаква вина за срамните дела на сестра й и няма никаква причина да се чувства отговорна.