Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"24 часа" получи линк към видео в ютюб, за което се твърди, че пресъздава истината за убийството на Андрей Монов от австралиеца Джок Полфрийман. То е направено от поддръжници на Полфрийман, които държат да останат анонимни, но пък твърдят, че въпросните кадри са от охранителните камери в района и са взети от кориците на делото. Според тях въпросните кадри доказват, че Джок е бил нападнат от Андрей Монов и приятелите му, бил е бит и замерян с камъни, и затова е убил при самоотбрана неумишлено.

"Истината за това какво се случи вечерта на 28.12. 2007 г. и как е постъпил тогава Джок Полфрийман", е озаглавено видеото. В него явно са сглобени кадри от охранителните камери около събитието. Записите са много лоши, поради което анонимният автор съветва да се гледа на голям екран. 

На екрана на компютъра наистина не се вижда почни нищо, поради което кадрите са снабдени с ясни тълкувания с големи букви. Те посочват кой е убитият Андрей Монов, кой е убиецът Джок Полфрийман и описват какво са правили те. На самите записи обаче почти нищо не се вижда от самия екшън, снимано е много отдалече. 

Какво внушават монтираните видеа с надписи - Андрей Монов с групичка излиза от подлеза при Булбанк. После се връща с тях, преследвайки някакъв човек, след това и втори, и ги бият, но това се случва зад кадър. 

Групата на Монов пак се връща по предишния си път към дискотеката и Джок Полфрийман ги последва. След което те почват да го бият и замерят с камъни. Джок хуква на обратно, Монов го последва, излизат от кадър, където, според авторите на видеото Джок бил пак бит, а след това Монов се връща, олюлявайки се и пада - явно вече наръган и убит.  Самото убийство не се вижда.

След това се виждат единствените ясни кадри, на които двама мъже пазят друг, паднал на земята, от други мъже, които заплашително се насочват към падналия, за който авторите на видео казват, че е Джок. За тези мъже защитниците на Полфрийман твърдят, че не са били идентифицирани и разпитани. Единият бил с камуфлажен панталон.

Според тях тези записи доказват, че австралиецът е убил Андрей Монов при законна самоотбрана.

След това записите са пуснати без пояснения още веднъж. Задават се и много въпроси, от които личи, че според авторите Полфрийман не само не е получил справедлива присъда, но и се е поправил и е заслужил предсрочното си освобождаване.