Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Точно 9 години след знаменития си хеттрик за "Манчестър Юнайтед" срещу "Ливърпул" голямата звезда на българския футбол Димитър Бербатов обяви официално края на кариерата си. На 19 септември 2010 г. Бербатов отбеляза головете за 3:2 над "мърсисайдци". На 19 септември 2019 г., с леко закъснение, той за първи път изрече на глас: "Това е краят на професионалната ми кариера". Направи го в специално интервю за "Дарик" и сам призна, че това е ясно отдавна, най-вече на хората по света, но сега се е решил и сам да го каже на глас.

След това Бербатов публикува и в социалните мрежи предварително подготвено видео за споделяне на решението си с феновете си по света.

Вижте целия пост на Бербатов, с който звездата се сбогува с феновете си:

"На този специален ден, /ако не знаете защо, проверете историята/ реших да споделя с вас това, което се подготвях да публикувам преди известно време, но не бях... не знам защо... знам, че някои от вас вече си мислеха, че съм се пенсионирал, а сега може би всички си казвате "Какво по дяволите Берба, знаем, че не играеш", но се опитах да открия нещо миналата година.. но то не се случи ??? > И така, някой ми каза, че все пак трябва да кажа нещо. Виждайки, че хората ме питат, особено у дома, решиха да отправя едно съобщение за сбогом! И така, ето го!

Последната ми игра беше преди повече от година, така че мисля, че сега е точното време да спра! Въпреки, че като се замисля, никога не е краят, защото ще остана в играта по един или друг начин, дойде време да кажа, че след почти 20 години футбол, аз спирам моята професионална активна футболна кариера!

Ще ми липсва! Ще ми липсва, мамка му! Всичко! Игрите, тренировките, целите, подготовката, съотборниците ми... виковете на феновете, когато вкарам още един гол 

Бях благословен и работих здраво, за да имам възможността да играя с един от най-добрите някога и срещу едни от най-добрите! Да идвам от малка страна го прави още по-специално за мен! Имах своите върхове и, разбира се, някои падения в кариерата ми, спечелих моя справедлив дял от трофеи, вкарах и няколко гола по пътя! Играл съм по начина, по който искам да играя, и вкарах головете, които исках да вкарам!

Благодаря на всички, които ми помогнаха да се развивам и да стана играча, който винаги съм искал да бъда! Благодаря на всички мои бивши отбори, на моите съотборници и на моите треньори и персонал! За мен беше удоволствие! Знам, че понякога не беше лесно да се работи с мен, но винаги давах всичко от себе си за отбора, за който съм играл!

Надявам се, че всички сте се насладили на моята игра и всичко, което дадох, за да ви забавлявам на терена!

По дяволите, ще ми липсва всичко това, хора, защото обичам футбола толкова много... но съм сигурен, че аз също ще ви липсвам. Благодаря ви!

???