Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Любомира се омъжи миналата година за гребеца Александър.
Любомира се омъжи миналата година за гребеца Александър.

Мотористът вижда, че не може да спре, врязва се с тяло в колата й

Майка му я обвинява: С връзки може да изтриеш името си, но на съвестта ти ще лежи един погубен живот

Пред “168 часа” очевидец твърди, че гимнастичката е невинна

24 август. Пистов мотор тръгва с бясна скорост от сладкарница на главна улица, водеща до центъра на Казичене. Шофьор е 45-годишният Васил Палпурин, гол до кръста, без каска и екипировка.

“Първа прекъсвач, втора прекъсвач и лети - обяснява пред "168 часа" очевидец на инцидента. - Изпревари един рейс малко преди площада на центъра. Не пусна пешеходци на легнал полицай, отскочи от него заради високата скорост. Следваше кръстовище, на което не спря на знак "Стоп". Беше поне с 80-100 км. От дясната му страна се появи кола. Той трябваше да я изчака, защото беше с предимство, но вероятно знаеше какво следва. Пусна мотора, изплъзна се от него и

с тяло се вряза между предния калник и гумата на колата

Загина на място. Гледката беше ужасна. Лицето му не се виждаше, главата му беше разцепена.”

45-годишният Васил Палпурин загина на 24 август.
45-годишният Васил Палпурин загина на 24 август.
Васил Палпурин обичал високите скорости.
Васил Палпурин обичал високите скорости.

От сладкарницата до площада са около 200 м, достатъчно за пистов мотор да набере висока скорост. Хората в центъра не можели да осъзнаят на какво са станали свидетели. Изпаднали в шок от ужасната гледка.

“Веднага се опитахме да помогнем - спомня си източникът ни. - В колата беше златното момиче Любомира Казанова, която имаше коремче, вероятно е бременна. Дойде полиция и я огледаха дали няма сериозни травми. Нищо не можеше да се направи за Васил, просто констатираха смъртта му.”

Всъщност златното момиче се омъжи миналата година през септември за гребеца Александър Александров. Отказа се от спорта, за да се отдаде изцяло на семейния си живот.

Свидетелят допълва още, че това, което се пише за сблъсъка, не е истина.

“Не е вярно, че моторът се е ударил директно в колата - категоричен е очевидецът. - Ако беше станало така, можеше и момичето да е сериозно пострадало или по-лошо - да не е живо. Ако не се беше появил автомобилът й, Васил щеше да излети в отсрещните сергии, където се продават плодове и зеленчуци, а там беше пълно с хора и жертвите щяха да са много повече.”

Интересното в случая е, че Васил обичал често да минава по този маршрут и дори си правел експерименти.

“На кръстовището, където загина,

той си играеше на руска рулетка

- разказва източникът ни. - Минаваше, без да се огледа и с бясна скорост. Знаете какво е това. Минаваш на късмет. Този път обаче не успя.”

Местните споделят още, че загиналият се е качил ядосан на мотора след спречкване с жена си.

“Той беше от хората, които не ги слуша главата - обяснява негов приятел. - Обичаше да кара бързо както колата, така и мотора си. Иначе беше тираджия и има доста стаж зад волана. Не беше и лош човек. Помагаше доста, но беше с буен характер.”

45-годишният моторист обаче загина в катастрофа с известно момиче, което даде повод на майка му да я обвини за смъртта му.

Вили Чакърова-Палпурина написа гневен статус във фейсбук, тъй като за произшествието не се споменало никъде в медиите, а само по местните форуми. Освен това МВР не съобщило за инцидента в бюлетина си.

“На 24.08.2019 г. животът на сина ми бе погубен в катастрофа със златното момиче на България - гимнастичката Любомира Казанова. Името й не се споменава в нито една публикувана новинарска статия относно катастрофата и че е участник в нея.

С връзки може да изтриеш името си от инцидента,

но на съвестта ти ще лежи един погубен живот. Моля за гласност и справедливост. Знам, че ще изпишат всякакви неща, кой е виновен, ще реши съдът, но искаме да се знае кой е участвал в инцидента, а не да се потули. Моят син беше сам там. Не искаме истината да се изопачи. Ако синът ми е карал с висока скорост, нямаше моторът да бъде напълно здрав и цял, така че, моля, да не се съчиняват глупости. Синът ми нямаше каска и плати с живота си, но вината не е само негова. За една майка няма по-голям ужас от това да надживее детето си!”

Повечето от жителите на Казичене обаче приеха този статус доста остро, тъй като майката на моториста открито обвинява Любомира за смъртта на сина си.

По тази причина те защитиха златното момиче и с факти доказаха, че тя не е виновна за катастрофата.

Въпреки че страстите се успокоиха, бившата жена на Палпурин - Стелла, също написа статус във фейсбук.

“Хора, СПРЕТЕ ВЕЧЕ тези споделяния на пълни измислици. - Никой не иска да обвини момичето, че умишлено го е засякло, но не изопачавайте нещата, МОЛЯ! Ако Васко е карал на прекъсвач, само на първа скорост ще вдигне 150 км/ч, но ако видите мотора в какво състояние е, ще разберете, че

се е движил с не повече от 30-50 км/ч

Счупени са само горните пластмаси, дори фарът е здрав и леко ожулен отстрани, дали така би изглеждал мотор, движещ се с бясна скорост. Недейте да пишете глупости повече където и да е, него го няма вече, понесе си вината от карането без каска. Улегнал мъж, съвестен, отличен шофьор, съобразяващ се винаги с пътната обстановка, а не току-що взел книжка млад шофьор без рефлекси, без право да управлява автомобил, без заплатена "Гражданска отговорност". Не хулете съпруга ми само, и двамата са виновни. Не пишете вече измислиците си за руски рулетки. Това е международен шофьор, който умее да кара и преценява пътната обстановка, не му приписвайте неуместни измислици. Живо и здраво да е това дете."

И този коментар обаче бе посрещнат с ярост.

"Моторът е ожулен, защото се е плъзнал по улицата

- категоричен е очевидецът. - Ако Васил се бе врязал с него в колата на златното момиче, щеше да я съсече и щетите да са доста по-сериозни. Но тъй като тялото му е излетяло, автомобилът беше със смачкан преден калник и броня, леко чукната. Мога да кажа само да почива в мир, а разследващите ще изяснят останалото."

На този етап нищо повече не се знае за катастрофата официално. Златното момиче също отказва коментар и не потвърждава дали наистина е бременна.