Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Вратарят може би ще спре с футбола, за да се радва на всеки щастлив момент

Всички те са ужасно популярни, супербогати и въобще някак недосегаеми за острите зъби на съдбата. По време на спектакъла от Шампионската лига тези полубогове ни засипват с блестящите си усмивки, пъчат мускулестите си тела, рошат съвършените си прически и сякаш наистина вярват, че ще живеят вечно.

Само че и те са хора като всички нас и зад лъскавата рекламна фасада ги преследват абсолютно същите проблеми, които гнетят и останалите 99 процента от обитателите на тази планета. Лошото е, че често новините за страдание на суперзвездите в световния футбол стават повод за тихичко или бурно злорадстване в редиците на хейтърите. Дано не сте попадали на коментарите под новините за загиналия в самолетна катастрофа футболист Емилиано Сала, които бяха публикувани в български спортни сайтове.

Ако все пак ви се е случило и сте нормален човек, няма начин да не сте се ужасили от немислимото ликуване, че е умрял млад, вече богат и много талантлив играч.

"И звездите

също плачат"

се превръща в мантра, която поне за кратко подобрява мизерното ежедневие на мизерни душици, които никога няма да си пробият път до светлината.

Тези дни футболният свят изтръпна от друга лоша вест - вратарят Икер Касияс получи инфаркт по време на тренировка на клубния си отбор "Порто". Бившият страж на "Реал" (Мадрид) и на испанския национален отбор светкавично е откаран в болница, където претърпява животоспасяваща операция. В първите мигове след излизането на новината отново се появяват неуместни шеги за състоянието на Касияс, сякаш животът му не струва пукната пара.

"Алчни боклуци! Станали на 40 години ама за 1 торба копейки още се кълчат по терените. Нека да мрат", изказва се поданик на българската държава под новината за сърдечната операция на испанския футболист. Такива като този коментар има още десетки и няма смисъл да им се дава допълнителна гласност. По-важното е, че съчувствието в България, а и по целия свят е много по-голямо, отколкото непредизвиканата злоба. Най-големите имена в световния футбол са готови да отидат на място и да вдъхнат кураж на своя колега, докато още е прикован в болничното легло.

Лекарите се

виждат в чудо

да ограничат достъпа до пациента, който е опериран успешно и започва своето бързо възстановяване.

"Благодаря на всички за подкрепата. С ваша помощ ще мина по-лесно през това изпитание", чувства се длъжен да отговори на огромната народна любов Икер Касияс. Никой не може да каже какви са причините за инфаркта - той спортува по най-съвременни методи, не пие, не пуши и се храни здравословно. Всички тези усилия очевидно не са гаранция за живот без болести и болка. И все пак силният организъм помага на Касияс да се измъкне по възможно най-лекия начин от критичната ситуация. Лекарите го обнадеждават, че тялото му ще се възстанови напълно и той има пълното право да се радва на живота чак до дълбоки старини.

От болницата бяха повикали на помощ полиция да удържа тълпата по време на изписването на великия вратар.
От болницата бяха повикали на помощ полиция да удържа тълпата по време на изписването на великия вратар.

Големият въпрос е дали Сан Икер (Свети Икер), както го наричат в Испания, ще може да продължи с футбола. Вратарят има договор с португалския гранд до лятото на 2020 г. Близките му го увещават да не прави опити за завръщане, при положение че е видял и постигнал достатъчно по време на изключителната си кариера. Касияс прекара 16 незабравими години в испанския колос "Реал" (Мадрид), с който спечели каквото имаше да се печели. С националния отбор той стана световен и двукратен европейски шампион. Съвсем заслужено получи място в топ 10 на най-великите вратари за всички времена в престижната класация на сп. "Франс футбол".

Когато обаче сърцето спре да бие за малко и животът виси на косъм, всичките купи, медали и спечелени милиони изглеждат твърде незначителни. Колкото и да е успешен човек, в такива моменти със сигурност започва да се пита дали в преследването на успеха не е пропуснал истински ценните моменти. Нещо подобно каза и съпругата на Сан Икер - Сара Карбонеро.

"Слава богу,

всичко е наред.

Благодаря за подкрепата. Животът ни даде знак, че трябва да се радваме на всеки миг", написа в социалните мрежи красавицата. Тя и съпругът й имат предостатъчно поводи да се чувстват пълноценни и щастливи хора. През годините толкова много пъти се опитваха да ги разделят, но те не се поддадоха на изкушенията. Вместо това създадоха две прекрасни деца и семеен уют, който е рядко срещано явление в света на красивите и богатите.

Именно сеньора Карбонеро настоява категорично пред съпруга си да не си и помисля за връщане на терена. Лекарите също са на нейна страна, въпреки че решаващите изследвания тепърва предстоят. Дали обаче властната съпруга и нейните съюзници в бели престилки

ще укротят

страстите на Икер,

който въпреки своите 37 години до инцидента въобще не мислеше за отказване.

"Явно е бил моят ред да мина през тази битка. Сега ме очаква почивка. Не знам какво ще се случи с футбола, ще видим. Най-важното е, че съм жив", заяви великият вратар, който дори и да се откаже, ще продължи да води и да печели важни битки, така както го правеше в славните си години на терена.