Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Картината, подарена на папата, е дело на друг автор. Това сподели Илиана Атанасова Иванова, която изрази възмущението си и твърди, че е излъгана за картината. Приятел на Илиана й поръчва да направи платното, а след това сложил своето име под творчеството.

Публикуваме думите й без редакторска намеса:

Трудно се реших да напиша този пост. Но минах през гняв и самосъжеление, сякаш съм част от една подлост.

И понеже, в един момент от живота си, реших да се опитвам да бягам от лъжата, да съм максимално истинска,/което не винаги ми се получава/,да съм справедлива и да давам.

Та по темата, автора на картината, която "Светия синод" подари на нашия почетен гост Папата съм аз. Като "автор" е най-общо казано. Работата ми беше поръчана декември, аз нямах никаква идея, че ще е подарък и то на такова ниво. Истината е, че бях в тежък за мен и семейството ми момент и нямах желание за поръчки. Също не са ми любими точно този тип, в които нямам право на лична естетика, но се опитвам да го приемам като работа. В случая, работата трябваше да е по-суха, за моят вкус и с не голяма свобода в композицията. Мисля,че можеше да изглежда и по-добре, ако знаех за кой е. За това, че ще се подарява, разбрах 3-4 дни преди събитието, като не ми стана напълно ясно как, защо... поръчителят ми, друг художник -"приятел", каза, че е настоявал да ми спомеменат името, което по-късно се оказа неистина. Той има, бегло за мен участие в картината, много държеше да не завършвам небето за да вкарал - “да полее нещо топло", направил е два облака, явно не е самоцелно. Както и да е...опитвам се да дам повече яснота, явно бях ползвана за реклама на друг автор. Надявам се да си взема урок. Дадох си сметка, тези дни ,че я работих през тези четиридесет дни от кончината на брат ми, а е подарък за чист, надявам се човек, нека и моите мисли са по-чисти в тази посока.