Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Двамата моментално си допаднаха един на друг, когато се качиха на сцената, за да открият бляскавата церемония и да приемат овациите на избрани гости. Просто нямаше как да е другояче.

Главните действащи лица не само се оказаха сродни души, но и братя по оръжие, така да се каже. От едната страна на трибуната се изпъчи гордо американският президент Доналд Тръмп, а срещу него благо се усмихваше най-известният голфър Тайгър Уудс.

Сетихте ли се вече кои са многобройните прилики в житието и битието на политика и спортиста. И двамата са много богати, падат си по тънката част и преминаха през шумни скандали, за да се изкачат на върха. Може би затова никой не се учуди на новината, че държавният глава на САЩ е решил да награди Уудс с най-високо държавно отличие, давано на цивилни граждани - "Медал на свободата". На специална церемония в Белия дом Тайгър получи своя медал и се усмихна победоносно на стотиците милиони, които гледаха видеото с награждаването. Той добре осъзнаваше, че има пълното право да се чувства голям победител - като един истински Барон Мюнхаузен се хвана за перчема и се издърпа от подвижните пясъци, в които беше затънал до шия.

През април тигърът на световния голф спечели Мастърс турнира в Джорджия, което по престиж е с еквивалента на турнир от Големия шлем в тениса.

Триумфът му дойде след цели 14 години,

през които един от най-богатите спортисти в света се бореше с алкохола, със слабия си ангел и с поредицата от тежки контузии.

Тигърът обаче оцеля и успя да спечели престижния турнир на 43-годишна възраст, която предполагаше, че отдавна трябва да се е пенсионирал. Вместо да си стои у тях и да си харчи стотиците милиони и дори милиарда в банковата сметка, Тайгър Уудс реши да се върне на игрището, за да докаже на света, че не може да бъде победен току-така. Новината за неговия успех на Мастърса в Джорджия наистина е сензационна на фона на всичко, което преживя американският спортист.

Да припомним първо за неговия арест заради шофиране в нетрезво състояние. Ченгетата във Флорида го тикнаха зад решетките, след като го откриха заспал на кормилото в лъскавата си лимузина. Тогава не помогнаха оправданията на голфъра, че е задрямал под въздействието на силните обезболяващи, с които е борил болката от поредната си тежка контузия. Снимката му от ареста обиколи всички медии, които не пропуснаха да припомнят

стремглавото пропадане на спортиста от

2009 г. насам

По това време започна шумната раздяла с красивата му съпруга Елин Нордегрен, която се беше опитала едва ли не да го обезглави с един от собствените му стикове за голф. Жълтите медии разкриха и причината за жестокия семеен скандал - Тайгър опитал да преспи с всичките приятелки на своята половинка. И не само с тях.

Докато уж е щастливо женен, голфърът вкарал в леглото си 120 дами, между които известни порноактриси, плеймейтки и дори дъщерята на съседката. В началото на скандала Тайгър направи всичко възможно да убеди съпругата си, че всичко това са журналистически измислици, но не му провървя. Повечето от партньорките му в забранените игри охотно разказваха за креватните преживелици с популярния спортист. От толкова много интимни подробности чак ушите на съдията по бракоразводното дело почервенели и той наредил Тайгър да плати 500 млн. на бившата си съпруга.

Изгубените милиони съвсем не бяха единственото неприятно последствие от развода за голфъра. Публичният скандал се отрази пагубно на кариерата му. Дотогава той бе спечелил 14 титли от четирите мейджър турнира и беше само на 4 победи от рекорда на легендарния Джак Никлаус. След избухването на скандалите той спира да печели и от номер 1 в световната ранглиста пропада до 876-о място, а след това изхвърча и от топ 1000.

Малцината му останали приятели се надяваха, че той ще успее да изплува покрай връзката си с кралицата на алпийските ски Линдзи Вон. Кой друг, ако не желязната американка имаше шанса да го извади от пропастта и да му вдъхне кураж за нови победи

Е, не се получи. Двамата се разделиха след тригодишна връзка, а мистър Уудс не успя да спечели нов елитен турнир. Тайгър сякаш съвсем беше изгубил интерес към голфа и се беше захванал да върти ресторанти. Големите му съперници буквално го бяха отписали, но неговото оттегляне се оказа силно преувеличено. Явно лекарите все пак успяха да си свършат работата и най-сетне да излекуват тялото на световноизвестния голфър. Самият спортист твърди, че огромна роля за неговото завръщане имат двете му деца от брака с Елин Нордегрен. Наследниците дълго го увещавали да не се отказва и отново да хване стика. И така през 2018 г. Уудс спечели първия си професионален турнир от много години насам,

подготвяйки своето голямо завръщане

Сега голфърът съвсем заслужено приема овациите на тълпата и на самия Доналд Тръмп. "Той е символ на американското усърдие, отдаденост и желание за победа", обяви американският президент, докато награждаваше новия си любимец. Няма какво повече да се каже по случая!