Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Освен в края на април другият период, в който се раждат диктатори, са месеците декември и януари. На 18 декември е роден Йосиф Сталин - станал символ на червения терор в Съветския съюз. Испанският ген. Франсиско Франко се е появил на бял свят на 4 декември, румънският Николае Чаушеску - на 26 януари, а Ким Чен Ун - на 8 януари.

Йосиф Джугашвили е променил в голяма степен съдбата си, избирайки сам друга година на раждане и псевдонима Сталин (стоманен), смятат астролозите.

"Подобни ходове не се отразяват добре на кармата на човека - коментира Светлана Тилкова-Алена. - Това потенциално може да доведе до здравословни проблеми, несгоди, по-ранна кончина, загуба на деца, съпруг или съпруга."

Бащата на народите не умира млад - на близо 75 години, но

първата му съпруга Кетеван Сванидзе си отива без време,

а един от синовете му от Лидия Перепригина е починал малко след раждането си.

Но какво може да го е накарало да се подмлади с една година? Според руския историк и драматург Едуард Радзински Сталин е искал да чества 50-годишнината си като национален празник, а през 1928 г. все още не е имал абсолютна власт.

На следващата - 1929 г., вече е можел да направи каквото си поиска.

Съществува версия, че Сталин подобно на Хитлер също се е вслушвал в съветите на астролозите.

Идеята да си избере друга година на раждане е на мистика Георги Гурджиев - негов състудент от Духовната семинария в Тбилиси. Той му казал, че

новата дата и новото му име ще му дадат абсолютна власт

Както се случва в действителност.

Но Гурджиев загива мистериозно в катастрофа с автомобил, а останалите известни астролози в Съветския съюз по онова време изчезват безследно.

Те трябвало да участват през 1929 г. в конференция в Сочи. След първото заседание ги извели с автобуси за обяд, от който никой не се върнал.

По-късно Сталин създава специален отдел в НКВД за изучаване на паранормалните явления.

По време на Втората световна война той се е опитвал да промени съдбата на Хитлер, за да може Москва да спечели.

За разлика от Йосиф Висарионович Джугашвили румънският диктатор Николае

Чаушеску не се е доверявал на хороскопи

и предсказания. Вярвал във възможностите на създадената о тнего и една от най-зловещите тайни служби - "Секуритате". В нея са работили 11 000 служители, които са ползвали информация от 500 000 души.

"Секуритате" прилагала не само насилие, но и психически тормоз. 22 милиона румънци са били редовно подслушвани и записвани. Впоследствие били пускани слухове, за да всеят разделение в опозиционните групи. Също като в Съветския съюз неудобните изчезвали безследно.

Тайната служба облъчвала с високи дози рентгенови лъчи хората, за които научавала, че работят против режима.

При това без те да знаят - с идеята да се разболеят от рак.

А роденият също през януари Ким Чен Ун обяви тържествено преди 3 г., че неговите фармацевти са изобретили лекарство, което не само може

да изкорени злокачествените заболявания,

но може да се справи със спин и ебола.

Няма данни младият диктатор да ползва услугите на лични астролози и хора, които да направляват чрез съветите си действията му. Или поне заради затворената за света Северна Корея не са се появили такива информации. Но успява да държи народа си в бедност и подчинение, докато самият той си позволява най-луксозните западни стоки.