Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мануела Радева (вляво) ще трябва да връща на бившия си британски приятел 182 000 паунда. Севин Хасан (вдясно) е с обвинение за присвояване на 188 000 лв. от клиент в банка в Дулово.
Мануела Радева (вляво) ще трябва да връща на бившия си британски приятел 182 000 паунда. Севин Хасан (вдясно) е с обвинение за присвояване на 188 000 лв. от клиент в банка в Дулово.

В Намибия продадоха крава за такова количество местни долари

Късмет е донесла само на гейовете миналата година - парадът им в София без жертви заради добра охрана за тези пари

Като че ли проклятие тегне над сумата 180 000, независимо за каква валута става дума - левове, евро, долари или друга. Стане ли дума за пари или паричен спор напоследък, той все опира до тази цифра.

Само за около месец 8 случая с фаталната цифра влязоха в новинарските емисии. Повечето пъти - с негативен смисъл. С изключение на една забавна история от Намибия, където са продали породиста крава за 180 000 местни долара. Вярно е, че инфлацията в африканската държава е много висока, но дори за Европа продажна цена, равняваща се на 11 333 евро е твърде висока за обикновено кафяво говедо.

Дали новият му собственик дълго ще се радва на породистата си крава и дали бившият собственик, реализирал такава изгодна сделка, ще е доволен, е трудно да се предвиди. Цифрата 180 000 (лева, евро, долари) не носи щастие на никого - нито на притежателите си, нито на тези, които се опитват да я придобият. Нещо повече -

в месеца на

виното и любовта

Мануела Радева

чу присъдата си

от Върховния съд във Великобритания, че трябва да върне 182 000 паунда на бившия си приятел Марсел Кутър.

Докато са били двойка, въпросът за парите не е стоял. Но след като той разбира, че Мануела Радева се е е омъжила само няколко седмици преди да се запознае с него в приложението тиндър, и че изобщо не е инвестиционен банкер, сумата придобива друг смисъл. Нефтеният консултант, който разполагал с добри доходи, поискал да си върне паундите с аргумента, че й ги е дал за инвестиция.

Нейната версия е, че с тях е трябвало да се осигури охолен и луксозен живот на двойката.

Няколко дни по-късно стана ясно, че от сметките на мъж от Нова Загора са източени 180 000 лева. Кольо Колев отишъл за редовна справка до банката, в която имал два влога.

Установил, че е останал само

с 200 лв.

Обадил се на шефката на офиса, която отговорила, че е в отпуска и нищо не знае.

“Значи тече проверка, тука има такива липси, а те я пуснали в отпуска? По една случайност не е отишла още в Сърбия като Цветан Василев и да я гледаме там по телевизията", възмущава се мъжът.

Неговите 180 000 лв. трябвало да стигнат хора, които не познавал,

а накрая били изтеглени от банкомати.

Засега потърпевшият получи само обещание, че всичко ще се оправи, но кога - не е ясно.

Скандал предизвика и друга банкерка - в Дулово. Тя е обвинена, че е прехвърлила от влога на клиент 188 000 лв. по свои сметки. Когато я потърсили, за да я арестуват за длъжностно присвояване в особено големи размери,

се оказала в инфекциозно отделение

в Силистренската болница. Била заразноболна от хепатит. Заради това съдът наложи на 29-годишната  по-лека мярка за неотклонение -

10 хиляди лева

и забрана да

напуска страната

Но проверка на “168 часа” в болницата показа, че 29-годишната жена не е сред техните пациенти. “При нас я няма. Къде е, не зная. В четвъртък дойде, придружавана от полицаи. Разбрахме, че ще се лекува в отделението, но я няма”, заяви старшата сестра.

Севин Хасан няма да може да разполага с парите, а ще трябва да ги върне.

Колкото и невероятно да звучи, сумата 180 000 лв. е свързана и със скандално известния бивш шеф на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество Стоян Кушлев, който получаваше заплата и бонуси от 9000 лв. Месечно. Преди повече от 10 г., когато той все още оглавяваше институцията, тя запорира имущество почти на същата стойност на ромския международен сводник Мартин Филипов (по прякор Марто Дебелия).

Той стана първият в историята, чието имущество бе конфискувано официално от съда след искане на комисията. Списъкът включва мерцедес, луксозен апартамент и банкови сметки, в които на името на Марто Дебелия има 67 000 евро. Официално той бил тогава безработен и нямал никакви доходи.

Сутеньорът бе арестуван тогава

и месеци след това бе екстрадиран във Франция. Там срещу него имаше обвинение за организиране на канал за трафик на проститутки.

Сумата обаче носи щастие на една цяла общност - на гейовете. Техният традиционен парад миналата година в София е бил охраняван точно за 180 000 лв. Двама мъже от контрашествието се опитаха да се бият с две жени, но полицията веднага се е намесила и предотвратила инцидента.