Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

На външен вид той прилича на прочутия си татко, но душата му е точно копие на бащината. Иска всичко и веднага. Не търпи провалите. Мрази словосъчетанието "не става" и винаги иска да е поне с една дължина пред останалите.

Нямаше как синът на Михаел Шумахер - Мик, да не тръгне по бащините стъпки и да не се качи в състезателния автомобил. Всичко друго щеше да противоречи на природата му. Всичко друго щеше да е отстъпление от бащината повеля, а Мик би направил всичко, но не и да предаде доверието на татко си.

Вече 5 години Мик Шумахер се бори с последиците от трагедията, която сполетя семейството му. Да, баща му не умря на онази писта във френския курорт Марибел,

но и не се върна в света на живите

Остана заклещен в капана на собствените си сънища, погубвайки бавно, но сигурно надеждата на близките си, че отново ще го видят в съзнание. Всеки един от любимите му хора избра свой си начин да се справи с мъката. Жената на Шуми - Корина, се обгради с висока крепостна стена и отказа да контактува с останалия свят, грижейки се за любимия си съпруг.

Децата на седемкратния световен шампион се втурнаха да печелят спортни успехи, сякаш за да докажат на своя татко, че са му достойни наследници и могат дори да надминат успехите му. Младият Мик прави каквото е по силите му, за да изпълни тази нелека задача. Само на 19 години той спечели титлата в европейската Формула 3. Нещо, което татко му успя да свърши, след като беше празнувал 21-ия си рожден ден. Сега на специалистите им е лесно да предричат бляскаво бъдеще на младата издънка. Догодина ще го пратят да се поупражнява и във Формула 2, преди да го поканят в кралския клас, където

баща му спечели

7 световни титли

Хубавата новина за Мик е, че босовете на "Ферари" виждат в негово лице истинска златна кокошка. Само си представете какъв ефект биха предизвикали бъдещите победи на Мик във Ф1. Феновете отново ще възвърнат интереса си към високите скорости. Статистиците ще полудеят в преследване на цифри, които да съпоставят баща и син. Докато Михаел лежи в будна кома у дома, синът му Мик ще спечели първа, втора, трета победа, а след това и титлата. Животът понякога предлага много по-силни ситуации и от тези, родени в главите на най-скъпоплатените холивудски сценаристи.

Засега Мик Шумахер не бърза да се хвали колко е успешен. Наясно е, че както го възхваляват, така

биха го стъпкали

в прахта,

ако направи поредица от погрешни стъпки. Миналата година не беше успешна за него във Формула 3. Успя да се качи на почетния подиум, но не спечели нито едно състезание и завърши сезона на 12-о място. До средата на тази година представянето му също не беше на особено високо ниво и се движеше осми във временното класиране. След това изненадващо победи съперниците си на пистата "Спа" и нещата се промениха. Шумахер стартира от полпозишън в следващите шест от девет състезания, постигайки още шест победи. Така бързо и неусетно младият Мик дръпна толкова сериозно на конкуренцията, че сега

е недостижим

на върха

едно състезание преди края.

Победите му зарадваха феновете на семейство Шумахер, но активизираха и притежателите на завистливи сърца. Младият и също много амбициозен Дан Тиктъм

нямаше как да удържи езика

зад зъбите си

До средата на сезона той беше убедителен водач във формула 1, но след това се превърна в безпомощен регистратор на победния ход на Мик Шумахер.

"Не ме боли от загубите, нито завиждам. Но не мога да разбера откъде дойде скоростта в гумите на Мик. Тези, които не са на пистата, няма да ме разберат, защото не умеят да разчитат данните на всички състезатели. Самият аз знам, че водя битка, която предварително съм загубил. Фамилията ми не е Шумахер", изцепи се Тиктъм, настройвайки всички стари кучета срещу себе си. Шефът на "Ред Бул" Кристиан Хонер, от чиято академия излезе устатият младок, директно му нареди да млъкне и да си гледа своите дела. Самият Шумахер отказа да влиза в полемики, от които не би спечелил абсолютно нищо. Синът на Шуми очевидно вече е овладял някои важни уроци и всяко негово изказване е точно такова, каквото биха искали да чуят феновете му.

По примера на своята майка Мик категорично

отказва да говори

за баща си

Единственото, което повтаря, е, че прави всичко това в името на татко, който е много горд с неговите успехи.

Също толкова целеустремена е и дъщерята на Пилето - ДжинаІмария. 21-годишната красавица вече постигна няколко престижни победи в конната езда за девойки и младежи. Специалистите са убедени в бляскавото й спортно бъдеще. Което също не е някаква особена новина. Все пак тя носи фамилията Шумахер!