Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кокорин и Мамаев едва ли ще влязат в затвора, но футболните им кариери висят на косъм

Старите хора отдавна са казали, че алкохолът не прощава на никого. И най-кротките мъже и жени могат да се превърнат в чудовища, когато прекалят с питиетата. А руснаците от столетия са се доказали като най-големите кандидати за пиячи номер 1 в целия свят.

Традициите са живи и до днес, но е странно, когато професионални спортисти прекаляват с обръщането на чашки с водка, съсипвайки собствената си кариера. Точно това са на път да направят две от звездите на руския футбол Павел Мамаев и Александър Кокорин. Двамата са руски национали и играят в престижни отбори, които наливат купища пари в банковите им сметки всеки месец. Да им се чуди човек на богатите момчета, които заради пиянските си изцепки могат да загубят и славата, и уважението, и работата си.

Добрите приятели Кокорин и Мамаев пият с часове, а след това решават да изтрезнеят с по едно кафе в най-близкото заведение. Понеже са известни и богати, живеят с мисълта, че са и най-важни на света. По тази причина задължават всички в кафенето да им слушат крясъците и необуздания смях. Един от посетителите не издържа на тормоза и прави забележка на тайфата да понамали децибелите.

Необузданите младежи, които още са под въздействието на любимата на цяла Русия напитка, моментално скачат на бой. Кокорин небрежно взима най-близкия стол и го стоварва върху новия си враг. На всичкото отгоре братът на футболиста също се намесва и удря с юмрук човека, който се е осмелил да им прави забележки. В това време Мамаев удря друг мъж, който се притичва на помощ на ударения със стол.

Богатите и разглезени момчета спокойно напускат кафенето с убеждението, че всичко им е позволено и никой не би се осмелил да закача толкова популярни спортисти за толкова смешна дреболия. Само че този път са налетели на погрешния човек. Кокорин е стоварил стола върху важен държавен чиновник. Пострадалият Денис Пак коли и беси в Министерството на промишлеността и търговията и няма никакво намерение да остави двамата играчи да се измъкнат безнаказано. Пострадалият си изкарва всички необходими документи, за да преследва биячите по съдебен път. Грози ги до 8 години затвор. В същото време се задейства и медийната машина - все пак е бит важен началник, а не някакъв смачкан от живота човечец.

Крясъкът на медиите събужда и народното недоволство. Хората са готови да линчуват играчите, след като в интернет се появява и видео от безпардонното им поведение. Първото наказание за Кокорин и Мамаев е насилствената им раздяла с руския национален отбор.

"Тези двамата не заслужават да защитават интересите на Русия", отсече спортният министър Павел Колобков. По-тежкият удар за тях ще е да бъдат изгонени от клубните си отбори, които се грижат за месечните им възнаграждения. Кокорин рита в "Зенит", а Мамаев в "Краснодар". От ръководствата и на двата отбора излязоха с декларации, в които осъждат поведението на своите футболисти. Руските медии твърдят, че клубните шефове следят накъде духат ветровете и ако скандалът се разрасне, като нищо ще уволнят сгафилите служители.

"Двамата са били пияни. Срамувам се и се извинявам", проплака съпругата на Мамаев - Алана. А щом тя се срамува, значи работата наистина е дебела. Алана е известна като лошото момиче на руския футбол.

Преди време я снимаха как се опитва да си купи кокаин от дилър в Монте Карло. Хакери пък изръсиха солидно мъжа й, за да не пуснат в интернет голите й и доста провокативни снимки, които откраднаха от домашния лаптоп.

Сега семейство Мамаеви отново е забъркано в голям скандал, а шансовете всичко да се размине от само себе си изглеждат нищожни.

Жертвата на наглите футболисти Денис Пак твърди, че има мозъчно сътресение след близката среща със стола и ще си търси правата докрай.