Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Точно на 160 морски мили от Шанхай, по пътя на корабите към Индокитай, Индонезия, Малайския полуостров, Корейския полуостров и Япония се намира място, което спокойно може да бъде определено като гробище на кораби.

От януари 2007 до декември 2016 г. 1186 морски превозни средства изчезван на едно и също място в Източнокитайското море, карайки учените да се запитат, дали на Земята не се е появил нов Бермудски триъгълник, който поглъща всичко, което го приближи.

Само през 2016 г. 34 кораба са потънали в региона, а последният случай е от 6 януари тази година, когато панамски петролен танкер се разбива в складов кораб от Хон Конг. 32 са жертвите на тази трагедия.

Според някои експерти, ужасяващото време в региона играе огромна роля в това, толкова много кораби да се разбиват на точно това място в Източнокитайското море.

За повече от 250 дни от годината, силните пориви на вятъра могат да достигнат зашеметяващите 13,8 метра в секунда, което може да създаде вълни с височина сравнима с 10 етажна сграда.

Рахул Кана, бивш капитан на танкер и застрахователен консултант в "Алианц" признава, че катастрофите може да се дължат на комбинация от лошо време и колко натоварен е районът всъщност, но не изключва, че мистерия може да стои зад нещастните случаи.

"Някои наричат този широк регион новият Бермудски триъгълник. Със сигурност, това е мястото, на което стават най-много трагедии с кораби", казва той.

За да спаси човешки животи, Китай обяви, че ще се справи с новият Бермудски триъгълтик по много интересен начин - като построи мост и скоростна автомагистрала над него, за да могат товарите да се пренасят с тирове, а не танкери. Дали обаче това няма да донеде до множество автомобилни катастрофи и изчезнали тирове, паднали от моста във водите на мистероизното море?