Агентът на Наоми Кембъл предлага на Лорейн Паскал да стане модел
Във Великобритания Лорейн Паскал е известна като най-секси телевизионния готвач. Непринуденият и лек стил на готвене и представянето на оригинални и вкусни рецепти в предаванията й й носят успех сред зрителите.
Първото й шоу се превръща в истинска сензация и се излъчва в над шейсет държави. Тя е автор на кулинарни книги, водеща на две телевизионни поредици и собственик на малък магазин за печива в Лондон.
Лорейн е родена на Карибите, но е изоставена от родителите си непосредствено след раждането. Когато е на осемнайсет месеца, е осиновена в Оксфордшир от бяло семейство и
това коренно променя съдбата
Щастлива е само три години, защото семейството се развежда. Лорейн остава да живее с тежко болната си осиновителка.
На седем бъдещата велика сладкарка е осиновена за втори път от друго семейство. Там тя не остава за дълго, защото характерите им не си пасват и се връща отново при първата си осиновителка.
За да забрави стреса от осиновяванията, Лорейн се отдава на образованието си, което покрива със стипендии. Години по-късно кулинарката
успява да открие истинските си родители,
но когато научава, че те живеят добре и имат четири деца, отказва да се запознае с тях. Паскал не иска никакъв контакт със семейството. На шестнайсет години кулинарката печели стипендия и заминава да учи в интернат в Лондон. Докато пазарува в Ковънт Гардън, е забелязана от агент, набиращ модели, и навлиза с голяма скорост в този бизнес. Мениджърът, който я открива, работи с най-големите имена в сферата. Той намира и Наоми Кембъл.
Веднага след предложението му Лорейн заминава за Ню Йорк,
за да последва американската мечта
Този шанс й намира работа по-късно по целия свят. Паскал става и първият британски чернокож модел, който застава на корицата на Ел.
Докато моделства, името на Паскал е свързвано с едни от най-големите имена в модния бранш. Става част от ревютата на Chanel, Versace и Donna Karen. Скъпите дрехи и светският лукс са част от ежедневието й, а най-популярните по това време дизайнери я засипват с предложения за работа. Паскал се снима и за клип на Роби Уилямс към песента му "Милениум".
Докато е на върха обаче, Лорейн решава да се оттегли от лъскавата кариера и да започне да учи отново, за да се занимава с готвене. Вървейки все още по модния подиум, Паскал се записва на готварски курсове, за да разбере дали друга професия ще я направи по-щастлива. Заедно с готвенето тя се отдава още на хипнотерапия и интериорен дизайн. Накрая започва дълъг кулинарен курс в Академия "Лийт" и осъзнава какво наистина трябва да прави. Готвенето е неината страст. По-късно признава, че причината да промени професията си е бил нейният апетит.
"Когато си модел, трябва постоянно да следиш килограмите си и не може да си позволяваш да ядеш всичко, което обичаш. В един момент реших, че съм прекалено гладна и се отказах от модния подиум", споделя в едно от изявленията си готвачката.
Готвенето
пасва като
"стар чифт дънки",
както се изразява самата тя. След като получава диплома, стажува в няколко лондонски ресторанта и разбира, че мястото й не е там. Обожава сладкарството. За това през 2009 г. отваря собствен магазин за кексчета - "Пекарната на Ела". Междувременно продължава и образованието си по кулинарно изкуство в Thames Valley University.
Важно място в
живота на Лорейн
заема благотворителността, насочена най-вече към деца. Заради тежката съдба, която е имала, Паскал се старае да помага на момчета и момичета в неравностойно положение. Красавицата е част от няколко благотворителни организации, сред които ТАСТ, най-голямата организация за дарения и помощ в Лондон. Изготвя дори филм, посветен на приемните грижи и изоставените деца.
"Вярвам, че приемната грижа е Пепеляшка в света на грижите. Правя този филм, за да дам по-голяма светлина и да насърча повече хора да се насочат към тази възможност", обяснява Лорейн.
През януари 2011 г. Паскал започва свое телевизионно предаване за сладкарство "Сладката Лорейн" и публикува книга с рецептите от шоуто. То има огромен успех, за това тя прави нова по-обща поредица "По пантофи с Лорейн Паскал". И двете могат да се гледат и у нас по 24 kitchen.
В предаванията си Лорейн показва на зрителите колко лесно могат да приготвят храната си от изцяло свежи продукти за по-малко време, отколкото предполагат. Тя е високоспециализиран майстор-сладкар с години опит, натрупан в едни от най-успешните ресторанти във Великобритания.
Лорейн е специалист в печенето и създаването на всеки възможен десерт.
В "Сладката Лорейн" показва както стари любими рецепти, така и нови версии на модерни класики, техники и готварски тайни при печенето.
Лорейн има дъщеря на име Елла от известен полски музикант, но през 2000 година двамата се разделят. На малкото си момиченце Паскал кръщава и популярната си сладкарница в Лондон, намираща се в един от най-колоритните райони на града Ковънт гардън. Рецептите на бившия супермодел вдъхновяват всички - и по-предпазливите, и по-опитните готвачи.
Любимата й рецепта:
Крем брюле с маскарпоне и джинджифил
Необходими продукти:
450 мл течна сметана
4 100 г маскарпоне
4 1 ванилия
4 10 см пресен джинджифил
4 6 жълтъка
4 60 г светлокафява захар
4 4 с.л. бяла захар
Начин на приготвяне:
В тенджера сложете сметаната и маскрпонето и ги оставете да кипнат. Добавете фино настъргания обелен джинджифил и дръпнете сместа от огъня. Оставете да изстине. В купа разбийте жълтъците със захарта. След това добавете сметановия крем и бъркайте. Пресипете сместа в каничка и разпределете в огнеупорни купички. Поставете купичките в дълбока тава и я поставете във фурната. Налейте гореща вода в тавата, за да се изпекат кремовете на водна баня. Печете на 150 градуса 30 минути. След като кремът се охлади след изпичането, го поставете в хладилника поне за 1 час. Върху всеки крем разпределете равномерно по 1 с.л. бяла захар. С помощта на газова горелка карамелизирайте захарта.
Най-четени
-
Галерия Истината за Народния съд: Издава 2618 смъртни присъди, а в Нюрнберг срещу висши нацисти най-тежките наказания са само 12
Декларацията на социалистите, в която наричат Народния съд "необходимо и неизбежно правосъдие", неслучайно предизвика бурен скандал и доведе до отстраняването на нейния автор Валери Жаблянов от поста
-
Галерия Как БКП воюваше с джаза
В първите години след войната в България се разиграва изключителна драма. Въпреки купонната система, мизерията и строгите ограничения, налагани от тоталитарната власт, младежите
-
Полковник неволно издал на СДС, че на "Раковски" 134 има бръмбари
Призракът на Държавна сигурност преследва младия СДС, чиято сграда служебното правителство даде на Европейската прокуратура, още преди създаването му. Подозирали, че ги подслушват
-
Галерия Трите битки с рака на Оливия Нютън-Джон и кошмарът 1992-ра
Актрисата забранила на лекарите да ѝ казват колко време ѝ остава Губи сестра си и кръщелницата си, но не пада духом Работник се самоубива в една от спалните в имението ѝ
-
Галерия Уилсън спасява България, граф Игнатиев лъже, за да обесят Левски
На нас графът ни каза, че съдим обикновен крадец, а то какво било, изригва хаджи Иванчо Пенчович, когато разбира, че пращат на смърт Апостола 8 града, улици, села