Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Петър Волгин, Цончо Ганев, Костадин Костадинов, Станислав Стоянов и Петър Петров от "Възраждане"
Петър Волгин, Цончо Ганев, Костадин Костадинов, Станислав Стоянов и Петър Петров от "Възраждане"

Вместо "Величие" - "двуличие". Така нарече новата партия в парламента лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов и добави, ще са "американски проект".

Основен акцент от снощи е, че имаме ужасяващо ниска избирателна активност. 32% - такова нещо не се е случвало. Българската политическа система катастрофира, българският народ ѝ гласува вот на недоверие, каза Костадинов на партиен брифинг след като вече са преброени над 60% от гласовете. Към момента партията му е четвърта политическа сила.

Вече може да се правят конфедерации между местни феодали, които контролират по няколко хиляди гласа в определени общини. Малки групировки заедно с организирани престъпни групи могат да влизат в парламента, каза още той.

"Величие" не е заплаха за нас, защото много пъти се е случвало - както с "Български възход". Влизането в парламента ще позволи много бързо сваляне на маските. Ако за вас те са непознати, то за нас не са. Те са за НАТО и ЕС и военна помощ за Украйна, обясни той. Костадинов не отговори с твърдо "не" дали би работил с партията на Ивелин Михайлов и Николай Марков, но попита за какво би могъл да работи с тях, както и че те дори не искали да пишат законопроекти, каквато заявка дадоха новите политици.

Костадинов описа два варианта от тук нататък. Сформиране на някакво правителство, което би "погребало тези, които влязат в него". То би било от три или четири партии, но според Костадинов и трипартийният вариант е труден.

Другият е да има избори през октомври или ноември, като според него това е доста вероятно.

Иначе "Възраждане" са доволни от резултата си на европейските избори, понеже достигнаха целта си да вкарат трима евродепутати. Това вероятно ще са Станислав Стоянов, Петър Волгин и Рада Лайкова - първите трима в листата. В Брюксел партията иска да създаде своя парламентарна група, като за това вече водели разговори с 11 европейски формации.     

Журналистът от БНР Петър Волгин също бе на брифинга в централата на "Възраждане"
Журналистът от БНР Петър Волгин също бе на брифинга в централата на "Възраждане"