Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Д-р Валентин Димитров
Д-р Валентин Димитров

"Аз бях казал в едно интервю, че имам намерение да не се кандидатирам. Това беше доста назад във времето. Но на фона на това, което се получи и на базата на желанието на една голяма част от персонала на "Пирогов", които дойдоха лично и заявиха подкрепата си и желанието им аз да се кандидатирам, аз не мога да излъжа очакванията на тези хора и така или иначе ще си подам документите и ще участвам в това състезание", заяви в "Денят започва" по БНТ директорът на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" д-р Валентин Димитров.

Уточни, че го нарича "състезание, защото то е отворено за всички, които имат желание да се кандидатират".

"Така, че какъв ще бъде резултатът - това е конкурс", допълни Димитров.

Според настоящия шеф на "Пирогов" болницата към този момент се е "успокоила" и е продължила да се развива по правилния начин.

"И работата да се развива и да надграждаме това, което е и това показват резултатите. През това време излязоха и всички проверки с всички нелепи обвинения от страна на предния министър срещу "Пирогов" и лично срещу мен за злоупотреби, което за мен е най-важно. Аз съм човек, който вярва в правовата държава и смятам, че хората трябва да говорят и само с документи и с факти", каза шефът на "Пирогов".

На въпроса дали е имало политически натиск или подкрепа, д-р Валентин Димитров отговори така:

"Аз не мога да кажа дали е имало политически натиск, защото аз не членувам в нито една партия. Аз не съм заявил принадлежност към нито една партийна организация. Като мислене съм десен човек. Аз не го крия".

Няма опасност за живота на 14-годишното дете, което бе прието в „Пирогов" след алкохолно отравяне, коментира д-р Димитров.

Категоричен беше, че е получил обаче политическа подкрепа.

"И аз мен беше много така блазнещо моето собствено его, защото я получих без да съм я потърсил".

Получил я е от много политически формации. Според него, защото те са оценили в каква посока се развива "Пирогов".

"Защото това не е магия!".

Шефът на "Пирогов" беше категоричен и за това, че е политически неутрален.

"Да. Да. Няма да ме видите в нито една листа. Няма да ме видите на нито един митинг. Няма да ме чуете да прокламирам "гласувайте за този или за онзи".

Допълни, че на него му се обаждат политици, граждани и симпатизанти от всички партии във връзка с тяхното лично здраве или здравето на техни близки, което по думите му е нещо нормално.

"Българското здравеопазване е с най-бърз достъп. Няма значение дали той е регламентиран или е на базата на познанства или приятелства. България е една малкда държава, в която всички се познаваме".