Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Разсекретиха досието с показанията на защитения свидетел Барбара Хойт - една от девойките в отговорната за смъртта на 20 души секта

"Лицата им бяха спокойни. Дори се усмихваха. Единствено следите от кръв по дрехите им напомняха за това, което са направили преди час. После дружно пееха. Събличаха се голи, хвърляха парцалите да се перат и танцуваха. Бяха щастливи. Моите братя и сестри, които тъкмо се завръщаха от убийство. Менсън им благодареше и целуваше ножовете. Караше ги да разказват в подробности как са го извършили."

Тези думи на Барбара Хойт години наред стоят засекретени в папките по случая "Семейство Менсън". Жената умира през 2017 г., но службите ги отварят едва преди месец, за да хвърлят яснота върху тайните от живота в псевдокомуната, където тя прекарва години от младостта си.

Хойт става защитен свидетел, след като разкрива подробности за наркотиците, войната на расите и безмилостните убийства на близо 20 души, за които отговаря сектата и лидерът й Чарлз Менсън. Въпреки обещанията, че ще даде подробности за всеки аспект от съществуването на братството, Барбара така и не отговаря на най-важния въпрос - каква е точната цифра и имената на жертвите, ликвидирани от последователите на култа. Твърди, че няма как да говори в дълбочина за екзекуциите, защото не е участвала в тях. Не са открити доказателства, които да я оборят.

Свидетелските й показания всъщност са дадени, след като тя бяга от групата в истински ужас. Тогава усеща, че смъртта е близо и в скоро време ще бъде убита от най-близките си хора, защото става ненужна за тях, тъй като не изпълнява указанията на Менсън.

Как попада в сектата и какво се случва в нея, четете в сп. "Космос".