Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов
Снимка: Велислав Николов
Бойко Борисов Снимка: Велислав Николов

Никога нямаше да оставя министър от тези, никога нямаше външен министър да е този, който е, ако имах какъвто и да е контакт или влияние върху Главчев, отсече лидерът на ГЕРБ 

Виждам стария кабинет Денков-Габриел, със знакови министри като Гвоздейков вътре, зам.-министрите, които са всички назначени по това време от ПП, в екологията, образованието октава същия. Има всъщност 3-4 нови имена.

Това бе първият коментар на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов след като се закле кабинетът "Главчев".

Борисов се обърна към избирателите на ПП-ДБ, защото виждал как техните лидери се опитват да вменяват вина, че друг им е виновен. И отново разказа защо са се провалили преговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ. За двете седмици разговори никой от ДПС не се е намесил. Освен в трето римско - между Кирил Петков и Пеевски по темата за това колко души са необходими за гласуване за регулаторите от 160 гласа.

Той благодари на Асен Василев, че е потвърдил какво са си говорили с Борисов. 

Можехме да направим съвсем различно нещо във второ римско, както аз го наричам, на обратната страна на листа, за да може това служебно правителство, още повече, виждайки състава му днес..., с финансов министър Асен Василев и външен Мария Габриел си представете как това служебно правителство щеше да изглежда по съвсем различен начин за всички нас, допълни Борисов. 

Можехме да използваме тези месеци в преговори, а след изборите да направим истинско коалиционно споразумение и управление, допълни той.

"Много се чудех и затова се обръщам към избирателите на ПП-ДБ - никой, ако Асен Василев се беше върнал и беше казал: приемаме този компромис. Дали е първо или второ римско, нямаше да имаме никакви теми в момента. Но те държаха твърдо за МВР министъра и шефа на ДАНС. От това, което виждам в последните дни, стигам до извода, че те са имали други мисли. И се надявам разследващите органи да доведат нещата докрай, за да знаем истината по контрабандните канали, които видимо са се развивали", коментира Борисов. 

Живко Коцев съм го назначавал за директор на ОДП във Велико Търново още 2013 г. И затова сме го подкрепяли. И съм изненадан от това, които чувам в последните дни, допълни още бившият премиер.

Затова е много важно да се видят тези снимки, тези неща, които излизат, тези хора, които са ходили да давали сигнали срещу мен, че ям хора. Това са тези хора, които са правили компромати в кабинетите на министрите... не мога и да повторя това, което беше казано. Добре, че за радост хората са живи, представяте ли си да бяха починали по някакъв начин. Това са тези хора, допълни Борисов.

Затова, надявам се  Главчев да умее да управлява тези хора тези два месеца, да се проведат изборите, каза той.

Много е важно хората да знаят, че ако това се окаже истина, ние бихме работили с ПП-ДБ, но без техните партийни знакови лица вече, отсече лидерът на ГЕРБ.

Успях тези дни да се запазя - да нямам нито едни разговор, да не изслушам нито един разказ, свързани с тази тема. Това, което ми показаха сутринта - тези снимки с кучето, дори ми стана смешно, че използва и кучетата да се снимат по такъв начин, не знам каква е тази мода да се снимаш непрекъснато и да се показваш, заяви още той.

Понеже нашият последен разговор с Главчев преди години не беше приятен - тогава му поисках оставката, защото беше нагрубил колегите от БСП и те го поставиха като условие, разказа Борисов. 

А на въпрос дали сега ще нарежда на Главчев, защото той е ярко политическо лице на ГЕРБ, Борисов се ядоса и отвърна: Ще нареждам на Гвоздейков, защото е ярко политическо лице на Кирил Петков и Асен Василев. 

Никога нямаше да оставя министър от тези, никога нямаше външен министър да е този, който е, ако имах какъвто и да е контакт или влияние върху Главчев, отсече Борисов.