Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов обяви, че кабинет само с ДПС няма да прави.
Бойко Борисов обяви, че кабинет само с ДПС няма да прави.

9-те им месеца с ПП-ДБ били незабравими

И 150 депутати да имат ГЕРБ и ДПС след изборите, правителство няма да има между само тези две партии.

С тези думи Бойко Борисов направи заявка, че след изборите ще търси по-широко мнозинство за управленска коалиция. С подобни думи дамският преговорен екип обяви и края на опитите за кабинет “Габриел” - всичко свърши сега, но през юни ще говорим върху основата на коалиционно споразумение, което постигнахме.

Лидерът на ГЕРБ пък отново предупреди и вчера вече бившите си партньори да си мерят приказките сега, ако искат да разговарят пак след изборите.

“На мероприятието на колегите от ПП чухме какви ли не лоши неща за нас, но в същото време след изборите пак щели сме да си говорим. Съветвам ги - да отидат, има една много хубава постановка “Език мой, враг мой”. Да изгледат тази постановка, да намерят време за два месеца, защото, ако продължат по същия начин, няма да си говорим”, предупреди Борисов ПП-ДБ.

Това е второто предупреждение, което той отправя задочно към Кирил Петков и Асен Василев.

Миналата седмица обясни, че “висша форма на демокрацията е след изборите хората да определят кой и как да управлява. Затова е хубаво да мислим, когато има избори, а не след това”. Не мога да си изкривя душата и да кажа нещо лошо за Христо Иванов, Атанасов, Петков, Василев, с които 9 месеца сме защитавали едни и същи каузи и министри, политики. И всички сме казвали, че сме свършили добри неща, заяви тогава Борисов. А сега за втори път остави отворена вратата за разговори с ПП-ДБ след предсрочния вот.

“Рано е да говорим за след изборите. Нека хората да решат. Може пък да имаме 161 и тогава ще мислим отново”, коригира го обаче председателят на ДПС Делян Пеевски.

Запитан дали гледа към евро-атлантическо мнозинство във формат и с ПП-ДБ, Пеевски обясни: “То беше такова и досега. Само колегите се опитват някак си да забравят тези 9 месеца - те са незабравими, няма как да ги забравят.”

ДПС ще реши какво ще прави въз основа на това кой колко ще вземе и хората на кого ще гласуват доверие.

Думите на двамата лидери предизвикаха Кирил Петков отново да акцентира на отношенията между тях.

“Пеевски беше по-честен, като каза, че колкото и гласове да имат, ще си говорят. Докато Борисов каза, че няма да си говорят. Време е да не се срамуват, да излязат, даже г-н Борисов да си каже - ще управлявам с Пеевски. Няма нищо лошо, но трябва да си го кажат”, призова ги той. Целият народ видял, че няма вот в пленарната зала, в който да не гласуват заедно. Те са неформална коалиция, която ще управлява и след това, допълни Петков.