Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов
Кадър: Nova
Министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов Кадър: Nova

Единственият човек, с когото съм разговарял, този, който ме покани да бъда част от кабинета „Денков" като експерт – това е Кирил Петков. Виждам, че се обърна срещу мен. Вероятно на някои хора не се хареса фактът, че за тези 9 месеца не политизирах системата на Министерството на вътрешните работи. И най-вече не позволих някой да ми нарежда кой, кога, къде и на каква длъжност да бъде поставен. Това заяви министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов.

"Димитър Главчев не ме е търсил. Ако бъда потърсен от него, ще се отзова на поканата и ще изговорим това, което има да си кажем", посочи още той.

По темата с проверката на тунел „Железница" от Европейската прокуратура Стоянов подчерта: „Работим в много тясно взаимодействие с Европейската прокуратура и според мен - в много добър синхрон. Има множество досъдебни производства, които се разследват от ГДНП или служители от ГДБОП. Освен тях обаче има и множество предварителни проверки". И каза, че не може да даде информация за разследване, което тече в момента.

Относно разследване за незаконните гонки във Велико Търново Стоянов посочи, че до края на 2024 г. този проблем ще бъде решен. „Знам за случая. Важното е, когато има констатирани нарушения, санкциите да бъдат събрани", допълни той, цитиран от NOVA.

„МВР и към момента е подготвено да участва в изборния процес. Ангажиментът е охрана на изборните помещения, книжа, машините за гласуване и не на последно място – борбата с купения вот", коментира силовият министър по случай предстоящите избори.