Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Деница Сачева Кадър: Нова тв
Деница Сачева Кадър: Нова тв
  • Абсурдно е да говорим за каквото и да е било правителство, в което участва Асен Василев, категорична бе тя
  • От самото начало се работи по това Мария Габриел да бъде саботирана, кабинет с втори мандат няма да има, каза още Сачева

"От самото начало се работи по това Мария Габриел да бъде саботирана", това каза в предаването "Здравей, България" по Нова тв депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева. Тя е част и от преговорния екип за кабинет.

Сачева пусна запис на думи на финансовия министър в оставка Асен Василев. На него се чува как той казва: „По мое лично мнение последният ден, в който тази Мария Габриел иска да е премиер, ще е и последният ден на това правителство. Тя няма да иска да бъде свалена предсрочно". Записът е от заседание на ПП-ДБ отпреди съставянето на сглобката през лятото на 2023 г., който бе изнесен публично от напусналия "Продължаваме промяната" депутат Радостин Василев.

Няма как бъдещето на Мария Габриел да бъде определяно от Асен Василев, заяви Сачева.

"Няма вариант за кабинет с втория мандат. Кабинет с първи мандат, премиер Мария Габриел и без Асен Василев, е единствената опция за ГЕРБ", потвърди отново депутатката от преговорния екип. "Който иска да работи за България, сега е моментът да го заяви. Готови сме за избори, ако са неизбежни, но не работим за избори."

"Това, което ние поставихме като изискване още в началото, е да се търсят 2/3 мнозинство, но това да бъде с изключение на БСП. ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС могат само заедно да търсят това мнозинство, нито една от двете групи не може да търси поотделно мнозинство", обясни Сачева. 

По думите й Кирил Петков е съгласувал този текст с Делян Пеевски. 

"Има хора, които работят основно за маркетинг и пиар, и които отклониха държавата от основните политики", заяви тя. 

Тя категорично каза, че няма да има преговори за втори мандат. 

"Самият факт, че когато стигнахме съвсем близо до споразумение, непрекъснато се вкарвахме в нови условия. По принцип ние не вярваме на Асен Василев и от самото начало казахме, че той е противоречива фигура. Абсурдно е да говорим за каквото и да е било правителство, в което участва Асен Василев", категорична бе Сачева. 

"Който иска да има правителство и мисли за България, трябва още днес да излезе, да направи публично изявление, да седне на масата за преговорите и съответно да се гласува кабинет", обясни още тя.