Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Велимир Атанасов
Велимир Атанасов

Eдин от защитените свидетели по разследването срещу и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов за дейността му като зам.-главен прокурор е получил заплашително писмо. Става въпрос за делото „Пепи Еврото“.

Прокурорът по случая разкри самоличността на свидетеля - адвокат Велимир Атанасов. Неговата защита се сваля, уточни наблюдаващият прокурор Йордан Петров пред bTV. 

Велимир Атанасов е съдружник на убития Мартин Божанов-Нотариуса и негов адвокат. В своя позиция до "24 часа" преди две седмици Велимир Атанасов коментира, че е бил адвокат на Божанов по три дела в миналото.

Защитеният свидетел изпраща писма до няколко институции, че е получил заплахи и така разкрива самоличността си, показват данни от Върховния касационен съд.

Атанасов е приобщен към делото лично от бившата шефка на Софийската районна прокуратура Невена Зартова, обясни наблюдаващия прокурор Петров.

„Адвокат Велемир Атанасов е от лицата, които са изключително приближени към Мартин Божанов-Нотариуса и бива разследван също за евентуалното участие в организирана престъпна група“, допълни той.

Зартова и Атанасов не са коментирали. Според прокурор Петров, въпреки атаките от групата на Нотариуса, делото ще бъде доведено до финал. Лятото той е поискал достъп до секретните материали, за да провери информацията.

Междувременно антимафиотите стигнаха до мъжа, изпращал имейли със заплахи до съдия Владислава Цариградски.

Оказва се, че освен съдия Цариградска той е заплашвал и други магистрати, институции и бизнесмени.

Авторът на имейлите е Илко Захариев. Той е от Сливен, живее в София и води скитнически живот. Движи се предимно в централната част на града. Заплахи изпраща от ноември миналата година.