Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Йордан Цонев от ДПС между хората на "Възраждане"
Йордан Цонев от ДПС между хората на "Възраждане"

Депутати на ДПС са заплашвали с убийство свои колеги от "Възраждане" - от това се оплака лидерът на възрожденците Костадин Костадинов. По-рано хората му се опитаха отново да блокират заседанието на парламента, на което трябва да се приемат бюджетите на здравната каса и държавното обществено осигуряване.

"Имаме народни представители, които заплашват други народни представители с убийство, които посягат на бой, които буквално се опитаха да пребият други народни представители", каза той. И описа какво се е случило според него: "Заплахите за убийство дойдоха от ДПС, физическата саморазправа дойде от ДПС, целият престъпен натиск дойде от ДПС".

От заплаха за убийство се оплака Ивелин Първанов от "Възраждане" - дошло от Марио Рангелов от движението, който му казал, че ще го убие в Плевен.

Днешното заседание е извънредно, тъй като предвидените точки за четвъртък и петък не можаха да бъдат приети, тъй като опозицията попречи на работата на Народното събрание. От "Възраждане" опитаха да го направят отново, като обсадиха трибуната, но шефката на групата на ГЕРБ Десислава Атанасова намери вариант - изказванията си депутатите да правят от място, за да не им се налага да ходят до трибуната.

Хората на Костадинов решиха да отвърнат и започнаха да изключват кабелите на тонколоните, от които се чува звука в залата. Това ядоса ДПС. Делян Пеевски и Йордан Цонев им скочиха, скараха се с тях и отидоха, за да свържат кабелите отново. Голяма част от групата на "Възраждане" се втурна към тях и влезе във физически сблъсък.

"Когато правото се превърне в безправие, съпротивата е задължителна", коментира Костадинов.