Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Гергана умира едва на 18 г.
Гергана умира едва на 18 г.

l Разследват дали момичето от Враца е скочило от голфа

l Ученичката в 12-и клас издъхва в болница с тежки наранявания, без да дойде в съзнание

 

Едно момиче от Враца в 12-и клас намира нелепо смъртта си посред нощ, несъгласно с бързото и опасно шофиране на свой познат. Гергана Тодорова е във фолксвагена на 19-годишния Димитър, който поканил в съботния следобед група приятели на разходка до пещерата Леденика.

Късно вечерта те се връщат към Враца и Гери няколко пъти предупреждава шофиращия, че ако не кара нормално, ще отвори вратата и ще скочи в движение.

Димитър е студент в София. За разходката е поканил още 18-годишен познат и 14-годишно момиче.

Както ще се разбере по-късно, Гери седи на лявата задна седалка и докато слизат с колата, недоволства, че Димитър кара с прекалено висока скорост по осеяния с коварни завои планински път.

Когато той продължава да натиска газта, момичето го заплашва, че ще скочи от колата, ако не намали. Младият шофьор не реагира и в един момент

Гери действително отваря задната врата в движение

Секунди по-късно тя пада в тъмното на асфалта и разбива главата си. Това става само на няколко километра от Враца на един от малкото прави участъци на пътя в района на така наречената трудовашка чешма.

Пътуващите в голфа изпадат в шок, но намират сили да качат обратно в колата окървавената Гери, която е в кома. Момичето е прието точно в 0,50 ч в неделя в спешния център. Оттам веднага уведомяват полицията за случая и пращат по най-бързия начин пострадалата в реанимацията с тежка черепно-мозъчна травма, други рани по тялото и много слаби жизнени функции.

Дежурен по това време е командирован столичен лекар, който веднага с екипа си и цялата налична апаратура на отделението започва битка за живота на момичето. Въпреки усилията на медиците около 4 ч Гери издъхва, без дори за кратко да дойде в съзнание.

Още през нощта полицията започва разследване на тежкия инцидент и разпит на свидетелите. Пътувалите с Гери обаче дават доста противоречиви показания и не са сигурни дали момичето наистина е скочило умишлено, след като отваря в движение вратата на колата, или просто е загубило равновесие.

Разследващите не изключват и други версии, но отказват на този етап да ги споделят. Разбра се единствено, че точно когато Гери е спорила със седналия зад волана Димитър,

14-годишното момиче е правило клип с телефона си

Какво точно е запечатано там, може би ще стане ясно, след като приключи следствието.

След нелепата смърт на 18-годишната ученичка в социалните мрежи се появиха коментари, че Димитър от Косталево е известен любител на високите скорости. Според някои участвал и в дрифтове, организирани нелегално в околностите на Враца.

Съселяните му обаче отричат като нелепи подобни твърдения. Описват Димитър Димитров като уравновесен младеж, който загубил баща си наскоро и намирал време да се грижи за майка си.

От полицията във Враца не искат да пречат на досъдебното производство и коментираха само, че работят усилено.

Жестоката вест хвърли в скръб близките и приятелите на загиналото в първите минути на неделния ден момиче. Съучениците ѝ от гимназията по търговия и ресторантьорство се събраха пред сградата на училището.

“Споделям скръбта на моите ученици от загубата на Гери и не намирам думи да изразя собствената си тъга - каза класната ѝ Ирена Андреева. - Тя беше много добра ученичка, никога не отсъстваше. Беше двигател на класа за много полезни инициативи и искаше да продължи образованието си още догодина. Уви...”