Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Димитър Манолов
Димитър Манолов

Не виждам печеливш ход, но политиците обичат да държат в ръкава си асо, което да сложат на масата. Това каза пред Би Ти Ви президентът на КТ" Подкрепа" Димитър Манолов.

И обясни, че на територията на комплекса работят хора от 60 общини. Сред тях можело и да има хора в общински листи, но не помага да се обяснява, че протестът е политически. "Нелепо е да се търсят руски връзки и това вече е параноя", каза още той.  

В петък премиерът твърди, че е пратил плана, оказа се, че ако го е пратил го е направил в събота. Никой не знае какво пише в него, а след като го е пратил той ги кани в неделя на среща, за какво - да ги окъпе с хладка вода? Аз какво да правя на тази среща без хората си, които не искат да ходят на нея, каза още Маналов. И беше категоричен, че няма никаква връзка между протеста на енергетиците и зърнопроизводителите. 

В неделя премиерът му казал, че имало интересни предложения. А сред миньорите нямало никакъв интерес към предложението за 36 заплати. 

Искаме ясна визия за бъдещето, което на е описано в съответните териториални планове. Ние искаме да ни чуят и много трудно могат да се преквалифицират хора, които са работили над 30 г. в тази сфера, каза пред Би Ти Ви Чавдар Стойнев, директор на "Топлофикация- Перник". Според него ще сме зависими от електроенегрия.

 Мисля, че има достатъчно основания за предоговаряне. Проблемите в енергетиката са от 2006 година. Те не са от днес. При договарянето на членството на България в Европейския съюз не са взети така наречените национални специфики. Това са лигнитните въглища, обясни икономистът Красен Станчев. 

Четвърти ден продължават блокадите на основни пътища в Старозагорско от протестиращи миньори и енергетици.

Тук да дойде и да се разберем какво ще правим. Няма да ни лъжат. Искаме да знаем дали ще работим, каза енергетик от магистрала "Тракия" при Стара Загора. Сроковете според тях са неразбираеми. 

На диалог сме готови, но да е нещо реално, а не да заблуждаваме хората, а не да говорят за срокове, казаха още хората.